1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Güney Kore’nin Ordusunu Güçlendiren Lazer Silahları

Güney Kore’nin Ordusunu Güçlendiren Lazer Silahları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore, Lazer Silahlarıyla Ordusunu Güçlendiriyor

Güney Kore, Lazer Silahlarıyla Ordusunu Güçlendiriyor

Güney Kore, ordusunda lazer silahlarını kullanacak ilk ülke olma yolunda ilerliyor. Ülke, bu hamle ile Kuzey Kore’nin insansız hava araçlarına karşı savunmasını güçlendirmeyi hedefliyor. Güney Kore’nin Savunma Tedarik Ajansı (DAPA) tarafından yapılan açıklamada, lazer silahlarının bu yıl içerisinde insansız hava araçlarına karşı kullanılmaya başlanacağı duyuruldu.

Güney Kore'nin Ordusunu Güçlendiren Lazer Silahları

Program, “Star Wars projesi” adıyla anılmakta olup, Güney Kore’nin hava savunmasını geliştirerek daha etkili bir karşı hava savunma kabiliyeti kazanmayı amaçlıyor. Hanwha Aerospace tarafından geliştirilen lazer sistemi, atış başına yaklaşık 1,45 dolar gibi düşük bir maliyetle çalışacak.

Özellikle drone’lar üzerinde etkili olan lazer silahları, hedef aldıkları elektrikli ekipmanları veya motorları ışık huzmeleriyle yakarak etkisiz hale getirebilecek. Güney Kore, bu yeni sistem sayesinde Kuzey Kore’nin drone saldırılarına karşı etkili bir savunma mekanizması oluşturmayı hedefliyor.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Japonya ve İsrail gibi birçok ülke de lazer silahları üzerinde çalışmalar yürüterek yakın zamanda kullanıma almayı planlıyor. Ancak, bu tür silahların insanlara zarar verebilecek güçte olması nedeniyle uluslararası düzenlemelere tabi tutulması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güney Kore’nin Ordusunu Güçlendiren Lazer Silahları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin