1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google Earth ile görüldü! Buza oyulmuş ‘gizli askeri üs’ dehşete düşürdü

Google Earth ile görüldü! Buza oyulmuş ‘gizli askeri üs’ dehşete düşürdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube kullanıcısı, koordinatların gizli bir askeri üssü ortaya çıkardığını iddia ediyor. Buz ve kayalar arasında bir kapıyı gösterdiği söylenen görüntülerde terk edilmiş bir köyün de kalıntılarına yer veriliyor.

GARİP GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

YouTuber MrMBB333, yüklediği videoda 66 36 14 S 99 43 40 E koordinatlarının bulunduğu yerdeki görüntüleri paylaştı. Garip görüntü, kayaların ve karların arasında açıkça görülüyor. Daha önce de farklı manzaraları keşfeden ve bunları paylaşan MrMBB333, yeni keşfinde kubbeye benzer nesneyi gözler önüne seriyor.

Buranın ya bir kapı ya da bir havalandırma boşluğu olduğuna inanan YouTuber, “Burada sağda, yerde veya buzda başka bir açıklığa benzeyen şey var” diyor ve ekliyor, “Yuvarlak kubbenin yanında büyük bir kare gibi görünüyor.”

GİZLİ BİR ASKERİ ÜS

Pek çok yorum yapılsa da bu tuhaf bölge için ‘gizli bir askeri üs’ olabileceği düşünülüyor. Hatta bir kullanıcı, “Orduda, düz büyük brandalara benzeyen bu görünümde insansız hava araçları var. Bunu nerede gördüğümü hatırlayamıyorum” diye yazdı.

Bir başka yorumda ise kıyamet gününe gönderme yapıldı, “Hükümetimizin her bitkiden, meyveden, sebzeden bir tohum alıp, 1960’ların başında Antarktika’da büyük bir mağaraya gömdüğü ve mühürlediği günü hatırlıyorum.”

Elbette bu yorumlara katılmayanlar da var. Bazıları ise işi şakaya vurarak, ‘’ Bu gördüklerimiz, canavarları yer altında tutmak için koyduğumuz kilitli kapılar’’ yorumunu yaptı.

DAHA ÖNCE DE UFO VAR DEMİŞTİ

Diğer bir yorumda ise buranın çamurlarla taşlaşarak kayaya dönüşmüş antik devasa yapılar olduğu yazıldı. Bunun yanında YouTuber MrMBB333 , Uluslararası Uzay İstasyonu yakınında bir UFO’nun yer aldığını iddia eden bir video yüklemişti. Komplo teorileriyle bilinen bu kanalda farklı pek çok tuhaf olaya gönderme yapılıyor. Takipçilerin bir kısmı bu teorilere inanırken büyük bir kısmı da eleştiriyor ve inanmıyor.

Öte yandan daha önce de Google Maps kullanıcısı, uzak bir kabilenin yaşadığı Kuzey Sentinel Adası’ndaki gemi enkazını tespit etmişti. Kuzey Sentinel Adası kıyısındaki gemi enkazını tespit eden kişi topraklarını korumak için büyük çaba sarf eden ve gelen kişileri öldüren bir kabilenin yaşadığı yer olduğu ortaya çıktı.

60 BİN YILDIR VARLIKLARINI SÜRDÜRÜYORLAR

Google Maps kullanıcısı, yerli bir kabilenin yaşadığı uzak bir adada bir gemi enkazı tespit etti. Gerçekleştirdiği keşfi Reddit’e yükleyen kişi 60 bin yıldır varlıklarını sürdüren yerli kabile Sentinelese’nin bulunduğu adanın yakınında olması dikkat çekti.

Bahsi geçen ada, Güney Sentinel Adası’nı da içeren Bengal Körfezi’ndeki bir takımada olan Andaman Adaları’nın bir parçası olarak biliniyor.

2018 YILINDA BÜYÜK GÜNDEM OLMUŞTU

Kendilerini dış dünyadan soyutlayan bu kabile, gelen davetsiz misafirlere karşı da oldukça saldırgan. Sentinelese kabilesi yakın dönemde 2018 yılında haberlerle gündeme gelmişti. 2018’de John Allen Chau adındaki bir misyoneri öldüren yerli halk, gündeme bomba gibi düşmüştü.

John Allen Chau, kendisine ok atan kabile tarafından öldürüldü. Daha sonra balıkçıların gördüğü kadarıyla adam sahil boyunca sürüklendi ve gömüldü.

Adanın söz konusu tarihi nedeniyle, Reddit kullanıcıları, Kuzey Sentinel Adası’nın yakınında bulunan gemi enkazı için yorumlar yaptı. Bir kullanıcı, ‘’Oof. Gemi kazası geçirmek için daha kötü bir yer düşünemiyorum.”

Bir başka kullanıcı ise yorumda, ‘’Sanırım kötü bir gün geçirdiler’’ dedi. Üçüncü bir kişi John Allen Chau’ya atıfta bulunarak şunları yazdı, “İsa’yı bir süre önce alıp ağaçlara varamadan ölen o herif.’’

HAYALET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Reddit kullanıcısı Uatarreu, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde bulunan bir binada hayalet şeklinde bir figürün olduğunu fark ettiğini sitenin forumunda paylaştı. Yakaladığı ekran görüntüsünü sitede paylaşan kullanıcı, korkunç olduğunu düşündüğü bu gönderiyle dalga konusu oldu. Ada halkıyla zaman zaman temas girişimleri kurulduysa da saldırgan oldukları için bu girişimlerin tamamı başarısızlıkla sonuçlandı.

KULLANICILARI İNANDIRAMADI

Ekran görüntüsünde gölgeli bir hayalet görüntüsü yer alıyor. Kolları varmış gibi görünün bu karaltının da gözlerinde delikler bulunuyor. Yine de bu gönderi pek de dikkat çekmedi zira gerçek olduğuna inanan çok az kişi var. Yani bu görüntü hiç de gerçekçi durmuyor.

Öte yandan gidecekleri yerin uydu görüntülerine bakan Rory Chapman, dünyanın merkezinde bir delik keşfetti. Liverpool Echo’da yer alan haberde kıyı şeridi üzerinde gezinirken Middle Eye’da “ilginç” başlıklı bir kamera simgesini fark etti.

HER NE İSE KISA SÜREDE KALDIRILDI

Annesiyle haritadaki Hilbre Adası’na bakan Rory, daha önce fark etmedikleri bir delik fark ettiler. Hilbre Adaları’ndan birinin orayı kazdığını düşündüren bu hamlenin ardından hemen Facebook’a koşan ailenin paylaşımına gelen yorumların birinde, ‘’Oh, ne kadar da ilgi çekici’’ derken, bir diğer yorumda, ‘’her ne ise kaldırıldı” yazıldı. Bir diğer yorumda ise ”Belki orada dünyanın merkezinde bir delik vardır, dikkatli ol” yazıyor.

Bilmeyenler için Hilbre Adaları haliç içinde yerel bir doğa rezervi olan benzersiz adalar kümesi olarak konumlandırılıyor. İnsanların pek çoğu ıssız araziyi keşfetmek için oraya geliyor ve fokları görmeyi umuyor. Ayrıca, Wirral bölgesinde nadir ve nesli tükenmekte olan vahşi yaşamıyla ünlü.

YANLIŞLIKLA ADA KEŞFETTİLER

Daha önce de bir grup bilim insanı, 1978’den beri bilinen Oodaaq Adası olduğunu düşündükleri yere numune toplamak için uçtular. Ancak Kuzey Kutbu adalarını kaydettirmekten sorumlu Danimarkalı yetkiliyle pozisyonlarını kontrol ettiklerinde, 800m (2.625ft) daha kuzeyde olduklarını fark ettiler.

Bilmeyenler için Hilbre Adaları haliç içinde yerel bir doğa rezervi olan benzersiz adalar kümesi olarak konumlandırılıyor. İnsanların pek çoğu ıssız araziyi keşfetmek için oraya geliyor ve fokları görmeyi umuyor. Bilim insanları, 60X30m büyüklüğündeki adanın Kuzey Kutbu’na en yakın kara noktası olduğunu belirtti. Grönland, Danimarka’ya ait geniş bir özerk Arktik bölgesidir.

‘BAŞKA BİR YERE GİTMEYE ÇALIŞIYORDUK’

Kopenhag Üniversitesi, Grönland’daki Arctic Station’dan bilim lideri Morten Rasch BBC’ye verdiği demeçte, “Ada benim koordine ettiğim bir Danimarka-İsviçre araştırma seferi sırasında keşfedildi. Daha önce en kuzeydeki ada olarak bilinen Oodaaq Adası’na gitmek istemiştik.”

Bay Rasch, ekibinin ‘bu aşırı çevrede yaşama adapte olan yeni türler aramak için adayı örneklemek istediğini’ söyledi. Rash, “Küçük bir helikopterde altı kişiydik ve Oodaaq Adası’nın bulunduğu yere ulaştığımızda onu bulamadık” dedi ve dünyanın o bölgesinde haritaların çok doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

‘PEK DE HOŞ BİR YER DEĞİL…’

“Böylece adayı aramaya başladık. Çok heyecan verici birkaç dakikadan sonra, her tarafı deniz buzu ile çevrili garip bir çamur, moren tortuları ve çakıl yığınına indik – pek de hoş bir yer değil” diyen Rasch, şöyle devam etti:

“Konuyla ilgili keşif gezisinden ve uzmanlarla yapılan birçok tartışmadan sonra, tesadüfen dünyanın en kuzeydeki adasını keşfettiğimizi fark ettik. Dünyanın en kuzey noktasında çamurlu çizmeleri olan altı insan arasında olmak elbette bir şekilde komik.”

Bilim insanları şimdi adaya Grönlandca’da ‘en kuzeydeki ada’ anlamına gelen Qeqertaq Avannarleq adının verilmesini istiyor. Grönland, son yıllarda birkaç kez manşetlere çıktı ve o zamanki Başkan Donald Trump, 2019’da ABD’nin bölgeyi satın alabileceğini öne sürdü. Danimarka bu fikri “saçma” diye niteleyerek hemen reddetti ancak Grönland’ın geleceğine yönelik uluslararası ilgi devam etti.

GİZEMLİ ADALAR

Google’ın haritalar hizmeti dahilinde dünyanın neredeyse her köşesini görebiliyoruz ancak bazı noktalar var ki Google bile onları gizliyor.

Askeri üslerden gizemli adalara kadar, dijital haritalama hizmetinin kullanıcılardan gizlediği sansürlü konumlar insanların dikkatini daha çok çekiyor. Bu konumlarda neler olduğunu araştıran insanlar aslında ‘yasaklanmalarını’ anlamıyor.

Öte yandan Fransa’da yer alan Prison de Montluçon hapishanesi Google Maps’te buzlanarak gizleniyor. Orta Fransa’da konumlandırılan bu hapishane, aslında bir ilk değil. Zira Fransa’nın belirli bölgelerinde yer alan hapishaneler ve bazı hastaneler bu şekilde buzlanıyor.

2018 YILINDA ÖZEL İSTEKTE BULUNMUŞTU

Özellikle uydu görüntülerinin buzlandığı görülüyor. Aslında bu hareketin bir sebebi de bulunuyor. 2018 yılında Fransa hükümeti, Google’dan ülkede bulunan hapishanelerin görsellerinin çekilmesine yönelik bir istekte bulundu.

Bu isteğin de temelinde ise hapishaneden kaçış hikayesi yatıyor. Paris yakınlarında bulunan bir hapishaneden kaçan meşhur katil Redoine Faid ve suç ortakları Google’ın bu hizmetini kullanarak kaçtığı düşünülüyor.

Bir diğer konum ise Fransız Polinezyası Moruroa oluyor. Burasının saklanmak istenmesinin temelinde ise adanın nükleer testler için kullanılması yatıyor. Gizemli olarak kayıtlara geçen bu ada, Güney Pasifik Okyanusunda yer alıyor.

ABD’de bulunan bir cadde ise kaçırma vakalarına sahne olduğu için tamamen bulanık bir şekilde görünüyor. Ohio’da yer alan 2207 Seymour Caddesindeki sansürlü ev özellikle 2002 ve 2004 yılları arasında gerçekleşen meşhur Ariel Castro kaçırma olaylarının yaşandığı yer.

Yaşanan kan donduran olayda üç genç kadını kaçıran Castro, yıllarca onları evinde esir tuttu. Nihayet kadınlardan birisi kaçıp polise gidince olaylar ortaya çıktı ve adam ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Adam savunmasında, ‘ben bir canavar’ değilim demişti.

NEDEN BÖYLE GÖRÜNDÜĞÜNÜ EV SAHİBİ DE BİLMİYOR

İngiltere’de yer alan Stockton-on-Tees’de bir ev sebebi bilinmeyen bir şekilde buzlanmış durumda. Evde yaşayan kişi 2000 yılından beri evde yaşadığını ancak evinin neden böyle göründüğünü bilmediğini söyledi.

Bir diğer konum ise Rusya’dan geliyor. Jeannette Adası, Google Maps’te tamamen siyaha boyanmış şekilde görülüyor. Sibirya denizine yakın bir konumda bulunan ada çoğunlukla buzla kaplı ancak siyaha boyalı şekilde gözükmesinin hiçbir nedeni yok. Ada hakkındaki tek tartışma ABD ve Rusya arasında ve hangi ülkeye ait olduğu noktasında gerçekleşmiş olması.

KUZEY KORE’NİN SOL TARAFINDA BUZLU ALANLAR VAR

Kuzey Kore dışa kapalı yapısıyla dikkat çekerken, Google Maps’te ülke yer alıyor. Yine de kıyı şeridinde yer alan büyük bir alan tamamen bulanık şekilde görülüyor.

Alaska’da bulunan Amchitka Adası hakkındaki ilginç durum ise adanın belirli kısımlarının bulanık belirli kısımlarının açık olması. Öte yandan Amchitka Adası, 1950’ler, 60’lar ve 70’lerde ABD’nin yeraltı nükleer denemelerinin yapıldığı yerdi. Bu sebeple bulanık yerlerin nükleer deneylerin yapıldığı alanlar olduğu düşünülüyor.

Askeri üsler de uygulamada bulanık ve buzlu gösteriliyor. Ayioi Anargyroi Askeri Üssü, Atina’da yer alıyor ve tamamen buzlanmış durumda. Bu tarz bir gizleme genellikle ‘ulusal güvenlik’ ile ilgili olarak gösteriliyor.

Google Maps’te yasaklı olan bir diğer konum ise İspanya’da yer alan Patio de los Naranjos oluyor. Hükümet binalarının bulunduğu alan tamamen engelli durumda.

İlk olarak 1774 yılında James Cook adlı bir kaptan tarafından keşfedilen bu Sandy adası 1979 yılına kadar haritalarda yer aldı ancak bu tarihten sonra ‘keşfedilmemiş’ olarak kayıtlara geçti. Google’dan da 2012 yılında kaldırıldı ve hayalet ada olarak adlandırılmaya başlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Google Earth ile görüldü! Buza oyulmuş ‘gizli askeri üs’ dehşete düşürdü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin