1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, Android Güvenlik Ödül Programını Sonlandırıyor

Google, Android Güvenlik Ödül Programını Sonlandırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, Android Güvenlik Programını Sonlandırıyor

Google, Android Güvenlik Programını Sonlandırıyor

Teknoloji devi Google, Android ekosisteminin güvenliğini sağlamak amacıyla uzun yıllardır yürütmekte olduğu Google Play Güvenlik Ödül Programı’nı sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Bu program, Android uygulamalarında güvenlik açıklarını tespit eden araştırmacılara maddi ödüller sunarak, kullanıcıların ve geliştiricilerin güvenliğini artırmayı amaçlıyordu. Ancak şirket, bu programı sonlandırarak yeni bir döneme geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Programın Geçmişi

Google Play Güvenlik Ödül Programı, Ekim 2017 tarihinde başlatıldı ve Ağustos 2019’da 100 milyonun üzerinde indirme sayısına sahip tüm Android uygulamalarını kapsayacak şekilde genişletildi. Bu program, güvenlik araştırmacılarının, uygulama geliştiricilerine yardımcı olmaları için bir teşvik sağlıyordu.

Kullanıcılara Ödül Dağıtımı

Güvenlik araştırmacıları, kullanıcının müdahalesi olmadan uzaktan kod yürütülmesine olanak veren güvenlik açıklarını tespit ettiklerinde 20 bin dolara kadar ödül alabiliyorlardı. Daha düşük seviyedeki güvenlik açıkları içinse ödül miktarı, 500 ile 10 bin dolar arasında değişiklik gösteriyordu. Bu ödüller, araştırmacıların yeteneklerini ve çabalarını takdir etmek amacıyla verilmekteydi.

Son Tarih ve Gelecek Planları

Google, kayıtlı uygulama geliştiricilerine gönderdiği bir bildirimde, hata ödülü raporlarının gönderilmesi için son tarih olarak 31 Ağustos 2024‘ü belirledi. Bu tarihten sonra şirket, program kapsamında hiçbir raporu değerlendirmeye almayacak. 31 Ağustos 2024 tarihine kadar gönderilen raporlar için nihai ödül kararlarının ise 30 Eylül 2024 tarihinde açıklanacağı bildirildi.

Google, bu süre zarfında tüm raporları titizlikle inceleyeceğini ve hak eden tüm araştırmacılara ödüllerini adil bir şekilde vereceğini taahhüt etti. Bu değişiklik, Android ekosisteminin güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürmesine rağmen, yeni bir strateji geliştirme ihtiyacının da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Google, Android Güvenlik Ödül Programını Sonlandırıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin