Gençlerde ‘sessiz istifa’ tırmanışta

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlerin kariyer platformu Youthall tarafından 1002 kişiyle yapılan araştırmada, Türkiye’de gençlerin yüzde 24’ünün şu an sessiz istifa sürecinde; yüzde 46,7’sinin ise bu kavrama yatkın olduğu ortaya çıktı.

“Sessiz İstifa” sürecinde olan gençlerin kendilerini bu duruma sürükleyen nedenlerin başında “düşük maaş” geliyor. Yüzde 35 oranında verilen düşük maaş yanıtını, yüzde 21,7 ile iş-özel hayat dengesizliği, yüzde 15 ile iş tanımının net olmaması, yüzde 14,2 ile kariyer yollarının kapalı olması ve yüzde 7,9 ile uzun mesai saatleri takip etti.

Kadınlarda oran yüksek

Ankete katılan kadın çalışanların yüzde 68,6’sı sessiz istifa sürecinde olduğunu ya da bu sürece yakın olduğunu belirtti. Bunun altında yatan en temel etken yüzde 33,9 ile kadınların iş-özel yaşam dengesi kuramamaları oldu. Erkek çalışanlarda ise oran yüzde 58,7. Erkeklerde bu durumun en büyük nedeni ise yüzde 21,2 ile düşük maaş olarak tespit edildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gençlerde ‘sessiz istifa’ tırmanışta

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin