1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze’deki Durum ve Türkiye’nin Tepkisi

Gazze’deki Durum ve Türkiye’nin Tepkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın gözü önünde Gazze’de çocukları hedef alan soykırımcı İsrail, şimdi de Lübnan sınırına odaklanmış durumda. Hizbullah ile yaşanan çatışmaların tırmanmasıyla birlikte, İsrail ordusunun Lübnan’a muhtemel bir müdahalesi an meselesi haline gelmiş görünüyor. Hem Gazze’deki durumu hem de Lübnan’daki olası gelişmeleri tartışan İsrail kamuoyunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar da gündem yaratıyor.

“BENZERİNİ AYNEN ONLARA DA YAPARIZ”

Rize’de partisinin bir programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ ve Libya’dan örnekler vererek, “Benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım. Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin’e bunu yapamasın.” şeklindeki ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Bu sözler, İsrail’de geniş yankı uyandırdı ve kamuoyunda tartışma konusu oldu.

“ONU ÇOK CİDDİYE ALMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

İsrail’in eski Türkiye Büyükelçisi Alon Liel, bir radyoya yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Liel, “İsrail ile ticareti durdurmak gibi diğer tehditlerinin çoğunu yerine getirdiği için onu çok ciddiye almamız gerektiğine inanıyorum. Zaten Filistinlilere yardım etmeye çalışıyor, yaralıları Türkiye’deki hastanelere gönderiyor ve kesinlikle onlara para aktarmanın yollarını buluyor.” ifadelerini kullandı. Liel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e yönelik işgal değil, Filistinlilere sınırdan silah ve finansal yardım yapma niyetinde olduğunu öne sürdü.

“İSRAİL LÜBNAN’A GİRERSE ERDOĞAN ASKER GÖNDERİR”

İsrail’in Lübnan’a olası müdahalesinin ardından durumun değişebileceğine dikkat çeken Liel, bu durumda Türkiye’nin Lübnan’a asker gönderebileceğini belirtti. Liel, “Erdoğan, İsrail’in Lübnan’a girmesini kendisine giden yolun yarısı olarak görüyor. Lübnan’a kuvvet gönderebilir; bunu geçmişte yaptı. Lübnan’ın karasularına gönderdi.” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, Türkiye’nin bölgedeki rolü ve stratejileri açısından önemli bir tartışma başlatabilir.

Gazze'deki Durum ve Türkiye'nin Tepkisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze’deki Durum ve Türkiye’nin Tepkisi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin