1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Gazipaşa’da Caner Narının Hasadı Başladı

Gazipaşa’da Caner Narının Hasadı Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İklimi ve toprak zenginliği ile yıl boyunca tarımsal üretimin sürdüğü Gazipaşa, Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan önemli merkezlerden biri konumundadır. Hem örtü altı hem de açık alanlarda gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerle, burada her türlü sebze ve meyve, hatta tropikal meyveler yetiştirilmektedir. Son olarak, Gazipaşa’nın ünlü ‘Caner’ narı cinsinin hasadına başlanmıştır.

Göçük Mahallesi’nde Ayhan Yılmaz tarafından üretilen ‘Caner’ narının ilk hasadı gerçekleştirildi ve toplamda 560 kilogram ürün elde edildi. Bu narlar, toplam 25 kasa olarak İstanbul’a gönderildi.

HASAT BAŞLADI

İHA’nın haberine göre, Caner narının hasadına başlayan Ayhan Yılmaz, “Dikensiz, ekşi ve çekirdeksiz bir nar cinsi olan ‘Caner’ narının hasadına başlamış bulunmaktayız. Hasat, beklediğimiz zamana denk geldi; ne gecikme ne de erken hasat durumu yaşamadık. Cinsinin özelliği gereği diğer nar cinslerine göre daha erken yetişen Caner narını severek üretiyorum ve bahçemdeki çeşitli ürünleri hobi olarak yetiştirmeye devam ediyorum. İlk hasadımızı İstanbul’a yaptık. İlk seferde 10 kasa olmak üzere toplam 160 kilogram, bir sonraki seferde ise 25 kasa yani toplam 400 kilogram olmak üzere 560 kilogram ile hasada başladık. Özellikleri gereği talebin yoğun olduğu Caner narının ilerleyen günlerde daha fazla hasadını yaparak vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

KANSERE FAYDALI

Yılmaz, Caner narının sağlık açısından yararlarına da dikkat çekti: “Topladığımız narları sadece meyve olarak değil, suyunu sıkarak içecek olarak da vatandaşlarımıza sunuyoruz. Şu an sadece hasat yapıyoruz ve yeni başladık. Nar sıkma makinemde kendim sıktığım nar suyunu da herkese öneririm. Nar meyvesinin ve nar suyunun insan sağlığı için birçok faydası vardır. Sağlık deposu olarak bilinen narın en önemli faydası, kanser riskini azaltması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Ayrıca, kalp damar sağlığını destekleyen, sindirimi kolaylaştıran ve ağız-diş sağlığını koruyan narın, herkes tarafından tüketilmesini öneriyorum. Üretmeye devam ettikçe, vatandaşlarımıza sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğim. Hasadına önümüzdeki günlerde hızla devam edeceğimiz Caner narına oldukça fazla talep var; elimizden geldiğince talepleri karşılayacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazipaşa’da Caner Narının Hasadı Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin