1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaraylı Kaan Ayhan’ın Hedefleri ve Performansı

Galatasaraylı Kaan Ayhan’ın Hedefleri ve Performansı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın Kaan Ayhan ile Hedefleri

Galatasaray'ın Kaan Ayhan ile Hedefleri

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kaan Ayhan, Süper Lig’de üst üste üçüncü kez şampiyon olmayı ve Avrupa’da önemli başarılar elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sarı-kırmızılı takım, Avusturya’nın Steiermark eyaletindeki Irdning kasabasında kamp yaparken, Kaan Ayhan AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“İnşallah daha büyük başarılar elde ederiz”

Kaan, Süper Lig’de 102 puan toplayarak birçok rekora imza attıklarını ifade ederek, “Puan durumuna baktığımızda ne kadar büyük bir iş başardığımız ortada. Rekor üstüne rekor kırdık. Üstüne çıkılması zor olabilir ama bunu başarabilmek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah daha çok rekor kırmayı beceririz.” dedi. Rakiplerin de iyi hazırlandığını vurgulayan Kaan, “Hedeflerimiz belli. Son iki sezon bu hedeflerimize ulaştık. Geçen sezon Avrupa’da gösterdiğimiz iyi performansı bu sezon skora da yansıtıp inşallah daha büyük başarılar elde ederiz.” şeklinde konuştu.

“Her maç farklı oyuncuların öne çıkması bence kaliteden kaynaklı”

Kaan Ayhan, kazandıkları şampiyonluklarda “kalite” kelimesinin önemli olduğunu belirtti. Sarı-kırmızılı kadrodan 10’dan fazla futbolcunun geçen sezon ön plana çıktığını ifade eden Kaan, “Son iki sezonki başarımızda anahtar kelime bence kalite. Üst üste kazanmak için belli bir kaliteye ihtiyacınız var. Dünyanın en kaliteli takımları bile bizim becerdiklerimizi yapamıyor. Bizde sürekli bir isim ön plana çıkmıyor. Her maç farklı oyuncuların öne çıkması bence kaliteden kaynaklı. Kadromuzda 2-3 üst düzey kaliteli oyuncu yok; geçen sezon 12-13 oyuncu ön plana çıktı.” dedi.

Galatasaraylı Kaan Ayhan'ın Hedefleri ve Performansı

“Sezona iyi başlamak bizim için çok önemli”

Süper Lig’deki başarılarını Avrupa’da da sürdürmeleri gerektiğini vurgulayan Kaan, “Geçen sezon Galatasaray ve Fenerbahçe’nin açık ara önde götürdüğü bir yarış yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı için çok özel bir lig yarışı oldu ancak Türk futbolu için ligin biraz daha rekabetli geçmesi gerekiyor. İnşallah 4-5 takımın şampiyonluk için mücadele ettiği bir yarış izleriz.” ifadesini kullandı.

Galatasaraylı Kaan Ayhan'ın Hedefleri ve Performansı

“Burada yıllarca kalma senaryosu çok uzak değil”

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu, takımda uzun yıllar kalmayı planladığını belirtti. Kaan, futbol tarzının ve kariyerinin sarı-kırmızılı formayı uzun yıllar giyen Hakan Balta’ya benzetilmesine ilişkin, “29 yaş, kariyerimin sonunu planlamak için biraz erken. Bazen önümüzdeki 2-3 sezonu bile planlamak zor oluyor. Hakan Balta gibi olana kadar Galatasaray’da 3-4 sezon daha oynamam gerekecek. Galatasaray taraftarını çok sevdiğim için burada yıllarca kalma senaryosu çok uzak değil ama bu sportif performansla ilgili. İnşallah uzun yıllar burada devam ederim.” şeklinde konuştu.

“Forma numaramı değiştirmeyi hiç düşünmedim”

Kaan, şampiyonluk uğuru için 25 numaralı formayı alabileceğini belirtirken, “Galatasaray’a 1,5 sezon önce geldiğimde takımın 23’üncü şampiyonluk hedefi için 23 numaralı formayı aldım. 25 numaralı forma Victor Nelsson’da. Belki bir forma transferi olabilir; kendisiyle konuşmak lazım. Forma numaramı değiştirmeyi hiç düşünmedim. İlk transfer olduğumda 23. şampiyonluk hedefiyle 23 numarayı almıştım. Böyle de kalabilir.” ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı Kaan Ayhan'ın Hedefleri ve Performansı

“Aslında 22 numarayı sevmiyordum”

Kaan, milli takımda giydiği 22 numarayla ilgili olarak, “Aslında 22 numarayı sevmiyordum. İlk milli maçımda bana bu formayı verdiler. Sonrasında sevmeye başladım ve devam ettim.” şeklinde konuştu.

Galatasaraylı Kaan Ayhan'ın Hedefleri ve Performansı

“Avrupa Şampiyonası’nda neredeyse ağrısız oynadım”

Geçen sezon yaşadığı sakatlığı atlattığını dile getiren Kaan, “Avrupa Şampiyonası’nda neredeyse ağrısız oynadım. Ağrılarım oluyor ama eskisi kadar beni rahatsız etmiyor.” şeklinde sözlerini tamamladı. Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Galatasaraylı Kaan Ayhan'ın Hedefleri ve Performansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galatasaraylı Kaan Ayhan’ın Hedefleri ve Performansı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin