1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın 2024-2025 Sezonu Avrupa Kupaları Macerası Başlıyor

Galatasaray'ın 2024-2025 Sezonu Avrupa Kupaları Macerası Başlıyor

Galatasaray, 2024-2025 sezonundaki Avrupa kupaları serüvenine UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundan merhaba diyecek. Sarı-kırmızılılar, bu önemli mücadelede, yarın TSİ 22.00’de Wankdorf Stadyumu’nda İsviçre temsilcisi Young Boys ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor

Süper Lig’de yeni sezona etkileyici bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk iki maçında galibiyet elde etti. Şimdi ise, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için play-offlarda hata yapmamayı hedefliyor. İstanbul’daki rövanş maçına avantajlı bir skorla dönmek için sahaya çıkacaklar.

İsviçre Takımlarıyla 17 Kez Mücadele Edildi

Galatasaray ile Young Boys, UEFA organizasyonlarında daha önce hiç karşılaşmamıştı. Ancak sarı-kırmızılılar, İsviçre takımlarıyla toplamda 17 kez mücadele etti ve bu maçlardan 11 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik çıkardı. Bu süreçte Galatasaray, Zürich, Sion, Neuchatel Xamax, Grasshoppers, St. Gallen ve Bellinzona gibi takımlarla karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, İsviçre temsilcilerine karşı rakip filelere 42 gol gönderirken, 29 gol de kalesinde gördü.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor

Şampiyonlar Ligi Elemelerinde 32 Maça Çıktı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde toplamda 32 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 22 galibiyet, 7 beraberlik ve yalnızca 3 mağlubiyet aldı. Aslan, bu süreçte 73 gol atarken, kalesinde 34 gole engel olamadı.

Avrupa Kupalarında 317. Maç Young Boys’a Karşı

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 316 kez sahaya çıktı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 113 kez galip gelirken, 119 kez de rakiplerine mağlup oldu. 84 karşılaşmada ise berabere kaldı. Geride kalan bu mücadelelerde Galatasaray, rakip fileleri 427 kez havalandırdı, kalesinde ise 472 gol gördü.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor

Okan Buruk’un Avrupa Karnesi

Okan Buruk, Galatasaray’daki teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında toplamda 14 maça çıktı. Buruk, Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 12, Avrupa Ligi’nde ise 2 olmak üzere oynadığı bu karşılaşmalardan 7’sini kazanırken, 4’ünü kaybetti ve 3 müsabakayı da berabere tamamladı.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor

Okan Buruk ve Kaan Ayhan Cezalı, Davinson Sakat

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği kadroda; Sergio Oliveira, Eyüp Aydın, Yusuf Demir ve Halil Dervişoğlu yer almadı. Sarı-kırmızılılarda, geçtiğimiz sezon deplasmandaki Sparta Prag mücadelesinde kırmızı kart gören teknik direktör Okan Buruk ile oyunculardan Kaan Ayhan, bu önemli mücadelede bulunamayacak. Ayrıca, tedavisi devam eden Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez de kadroda yer almayacak. Üst solunum enfeksiyonu nedeniyle Konyaspor karşısında oynayamayan sol bek Derrick Köhn’ün durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

Young Boys, Ligdeki 5 Maçında Galibiyet Alamadı

Young Boys, İsviçre Ligi’ne kötü bir başlangıç yaparak, 5 maçta 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle yalnızca 2 puan toplayabildi. Bu durum, 12 takımlı ligde 11. sırada yer almalarına sebep oldu. İsviçre temsilcisi, oynadığı 5 maçta 6 gol sevinci yaşarken, kalesinde 13 gole engel olamadı. Ayrıca, Young Boys, İsviçre Kupası’nda Printse-Nendaz’ı 10-0’lık skorla mağlup ederek dikkat çekti.

Daniel Siebert Düdük Çalacak

Young Boys – Galatasaray karşılaşmasını Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert’ın yardımcılıklarını Jan Seidel ile Rafael Foltyn yapacak. Maçın 4. hakemi ise Daniel Schlager olacak. VAR hakemi olarak da Christian Dingert görev alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Mücadelesi Başlıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin