1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray’da Victor Osimhen Transferi ve Hayat Hikayesi

Galatasaray’da Victor Osimhen Transferi ve Hayat Hikayesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’da Transfer Gelişmeleri

Galatasaray'da Transfer Gelişmeleri

Haber Merkezi: Galatasaray’da transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekip, hücum hattını İtalya Serie A ekiplerinden Napoli’nin Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen ile güçlendirdi. Yıldız golcü, bir yıllık kiralık olarak Galatasaray forması giyecek. Gece geç saatlerde İstanbul’a gelen Osimhen, bugün resmi sözleşmeye imza atacak. Önemli bir detay olarak, yıldız futbolcunun maaşını sarı-kırmızılı ekip karşılayacak.

Hayatındaki Zorluklar

Hayatındaki Zorluklar

HAYATI ZORLUKLARLA GEÇTİ: 100 milyon euroluk piyasa değeriyle dünyanın en pahalı 4. forveti olan Nijeryalı ismin yaşamı, büyük zorluklarla dolu. Osimhen, 1998 yılında Nijerya’nın Lagos şehrinde altı kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta annesini kaybeden Osimhen, çok fakir bir ailede büyüdü ve erken yaşta hayatın yükünü omuzlarında hissetmek zorunda kaldı.

Ailesine Destek Olma Çabası

Ailesine Destek Olma Çabası

AİLESİNE DESTEK OLDU: Lagos Eyaleti’nin Oregun/Ojota bölgesinde derme çatma bir evde çocukluğunu geçiren Osimhen, ailesinin geçimini sağlamak amacıyla su satıcılığı yapıyordu. Çıplak ayakla arabaların peşinden koşarak su satmaya çalışan küçük Osimhen, bir yandan da hayallerini süsleyen futbola gönül veriyordu. Arta kalan zamanlarında futbol oynayan Osimhen, ayakkabı bulmak için insanların kullanmak ya da satabilmek için eşya aradığı çöplük alanlarına gidiyordu.

Futbola Olan Tutkusu

Futbola Olan Tutkusu

İDOLLERİNİN İZİNDEN GİTTİ: Her şeye rağmen futbol aşkından vazgeçmeyen Osimhen, idolü Didier Drogba gibi bir futbolcu olmak istiyordu. Sadio Mane’den ilham alan Osimhen, Ultimate Strikers Academy’ye katıldı ve burada ülkenin o zamanki U-17 antrenörü Emmanuel Amuneke’nin dikkatini çekmeyi başardı. Kendisine verilen kısa süreli şansı iyi değerlendiren Osimhen, U17 Dünya Kupası’nda 10 gol atarak altın ayakkabı ve gümüş top ödüllerinin sahibi oldu ve böylece masalsı yolculuğu başladı.

Kariyerinin Başlangıcı

Kariyerinin Başlangıcı

2017’DE WOLFSBURG KARİYERİ BAŞLADI: 2015 yılında CAF tarafından “Yılın Genç Oyuncusu” seçilen Osimhen, 2017 yılında Bundesliga ekibi Wolfsburg’a transfer oldu. Ancak Almanya’da işler istediği gibi gitmedi.

YILDIZI CHARLEROI’DE PARLADI: 2018 yılında Belçika ekibi Charleroi’ya kiralanan Victor Osimhen, 36 maçta 20 gol atıp 4 asist yaparak dikkatleri üzerine çekti.

LILLE’DE YÜKSELİŞİNE DEVAM ETTİ: Charleroi, 2019 yılında 3.5 milyon euroya bonservisini aldığı Osimhen’i 1 ay sonra 22.4 milyon euroya Fransız ekibi Lille’e sattı. Lille’de gösterdiği performansla, 2020 Prix Marc-Vivien Foe ödülünü kazandı ve sezonun oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Napoli Dönemi

Napoli Dönemi

NAPOLI’DE ZİRVEYE ÇIKTI: Fransa’daki Lille deneyiminden sonra, Eylül 2020’de Napoli’ye 77.50 milyon euro karşılığında transfer olan Victor Osimhen, İtalya’daki ilk sezonunda çeşitli sakatlıklar ve koronavirüs nedeniyle sadece 10 gol atabildi.

MASKEYİ NEDEN TAKIYOR? Kasım 2021’de, Napoli’nin Inter’e karşı oynadığı maçta yaşadığı korkunç kafa travması sonucu elmacık kemiği ve orbital kemiğinde kırıklar oluştu. Ciddi bir ameliyat geçiren Osimhen, o andan itibaren her maçta takmayı alışkanlık haline getirdiği maskesini takmaya başladı.

Şampiyonluk Yılı

Şampiyonluk Yılı

2022-2023 SEZONUNDA ŞAMPİYONLUĞA ULAŞTI: 2021-2022 sezonunda Serie A’da 14 ve tüm kulvarlarda toplamda 18 gol atan Osimhen, en parlak sezonunu 2022-2023’te yaşadı. Serie A’da çıktığı 32 maçta 26 gol atarak krallık tacını takan Osimhen, Napoli’nin 33 yıl sonra şampiyonluk hasretine son verdiği 1-1’lik Udinese maçında şampiyonluk golünü kaydetti.

ADINI TARİHE YAZDIRDI: Samuel Eto’o’nun rekorunu kırarak bir İtalya şampiyonası sezonunda en çok gol atan Afrikalı oyuncu unvanını eline geçiren Osimhen, toplamda 76 gole ulaştı ve 46 golü bulunan George Weah’i geride bırakarak Serie A’da en çok gol atan Afrikalı oldu. Ayrıca, 2023 CAF Ödülleri’nde “Yılın Afrikalı Futbolcusu” seçilerek, 1999’dan bu yana bu onura layık görülen ilk Nijeryalı futbolcu oldu.

Transfer Krizi ve Sonrası

Transfer Krizi ve Sonrası

NAPOLI-OSIMHEN KRİZİNİN DETAYLARI: Yaz transfer dönemi boyunca Paris Saint-Germain ile görüşmeler yapan Osimhen, kulüplerin anlaşamaması üzerine PSG hayalini gerçekleştiremedi. Chelsea’nin teklifini geri çeviren Osimhen, yıllık 40 milyon euro kazanacağı Al Ahli’ye gitmek istemesine rağmen, 80 milyon euroya ek olarak 5 milyon euro daha talep edilmesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmedi. Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis ve Sportif Direktör Giovanni Manna ile yaşadığı gerginlik sonrasında kadro dışı kalan Osimhen, 9 numaralı forması yeni transfer Romelu Lukaku’ya verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galatasaray’da Victor Osimhen Transferi ve Hayat Hikayesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin