1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Young Boys’a 3-2 Yenildi: Okan Buruk’un Açıklamaları

Galatasaray, Young Boys’a 3-2 Yenildi: Okan Buruk’un Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Young Boys’a Mağlup Oldu

Galatasaray, Young Boys'a Mağlup Oldu

Haber Merkezi – Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında İsviçre’nin Young Boys takımına 3-2 yenilerek hayal kırıklığı yaşadı. Maçta Young Boys’un gollerini 3. dakikada Joel Monteiro, 45+4’te yine Monteiro ve 86. dakikada Filip Ugrinic penaltıdan kaydetti. Sarı-kırmızılı ekip ise 67. ve 72. dakikalarda Michy Batshuayi’nin attığı gollerle karşılık verdi.

Okan Buruk’un Açıklamaları

Okan Buruk'un Açıklamaları

Maçın ardından, cezası nedeniyle tribünden maçı takip eden Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, önemli açıklamalarda bulundu.

“DAHA İYİSİNİ YAPMALIYIZ”

Buruk, maçın başında yedikleri erken golün kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti: “Erken bir gol yedik ve oyunu kurarken hata yaptık. Sol bekimiz hücumu düşünerek açık yakalandık. Kötü bir golle başladık ve bu moralimizi olumsuz etkiledi. İlk yarıda pozisyonlar bulduk ama devre sonunda 2-0 gerideydik. İkinci yarıya Ziyech ile başladık ve bloklar arasına iyi bir ayak koymayı hedefledik. Devamında Batshuayi hamlesi işe yaradı ve 2 gol bulduk. İkinci yarıda daha iyi olan taraf bizdik. İkinci maç için umutluyuz. Kendi kalitemizi ortaya koyduğumuzda rahatça pozisyonlar bulabiliyoruz. Bugün yaptığımız hatalar ve yediğimiz goller daha iyisini yapmamız gerektiğini gösteriyor. Daha iyi savunma yaptığımızda, ikinci maçta daha iyi bir sonuç elde edeceğiz.”

“İNŞALLAH RÖVANŞ MAÇINA AZERİ HAKEM ATARLAR”

Maçın hakemi hakkında eleştirilerde bulunan Buruk, “Ben tribündeydim cezamdan ötürü ve hakemin oyunu yönetmesi beni rahatsız etti. Sürekli oyunu durdurdu ve gereksiz kartlar gösterdi. Bir kart yazması 1 dakika sürdü. Bu seviyede çok daha fazlasını bekliyor, hayal ediyorsunuz. İsviçre’nin Alman kantonundayız ve Alman hakem geliyor. Oyuncularınızla problem yaşamış bir hakem geliyor. Kötü niyet aramıyorum ama atamalarda dikkat edilmeli. Bir Azeri hakemi Türk maçına atıyorlar mı? İnşallah rövanş maçına Azeri hakem atanır, böylece eşitliği sağlarız.” dedi.

“OYUNCULARDAN ROBOT OLARAK KOLLARINI BAĞLAYACAĞIZ”

Verilen penaltı kararına tepki gösteren Buruk, “Abdülkerim’in ayağından eline geldi. Oyunculardan bazen bu tür durumları bekliyorlar, kural içerisinde var. Müdahale ederken iki kolu kapatıp atlayacaksınız. Ayağıyla kayınca bir el otomatik olarak açılıyor. Oyuncunun yapacağı bir şey yok. Kartla cezalandırılması çok ağır oldu. Oyunculardan robot olarak kollarını bağlayacağız. Onları bu şekilde çalıştıracağız. Eğer buna penaltı ve ikinci sarı karttan kırmızı diyorsanız, oyuncuların kollarını bağlamak gerek.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Young Boys'a 3-2 Yenildi: Okan Buruk'un Açıklamaları

“MUSLERA, İKİNCİ MAÇA YETİŞECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Buruk, Muslera’nın durumu hakkında da bilgi vererek, “Muslera’nın bir ağrısı var, ama ikinci maça yetişeceğini düşünüyorum. Kaan geri dönüyor, Davinson’a bakacağız. Önümüzde 6 gün var ve onları yetiştirmeye çalışacağız. Davinson çok değerli bir oyuncu. Bugünkü maçta bunun eksikliğini hissettik. Kaan’ın dönüşü olumlu olacak. Taraftarımıza şunu söylemek istiyorum: Burada kaybettik ama kendi sahamızda daha iyisini yapacağız. Galatasaray, İsviçre takımlarını sever ve Şampiyonlar Ligi’ni ne kadar istediğimizi göstereceğiz.” dedi.

“EKİBİMLE İLETİŞİM İÇERİSİNDEYİZ”

Okan Buruk, ekibinden övgüyle bahsederek, “Benim ekibim saha içerisinde. Onlarla iletişim içerisindeyiz. Tribünden o iletişimi sürdürdük. Saha kenarındaki arkadaşlar gerekenleri ilettiler. Çok tecrübeli oyunculara sahibiz. Oynadığımız, oynayacağımız oyunu biliyoruz. Şampiyonlar Ligi için ne gerekiyorsa onu yapacağız.” şeklinde konuştu.

“MAÇA ŞANSSIZ BAŞLADIK”

Şanssızlık yaşadıklarını belirten Buruk, “Maça şanssız başladık, ancak maç sonunda pozisyon sayısına baktığımızda, deplasmanda ve alışık olmadığımız bir zeminde net pozisyonlara girdik. 2 gol attık ve bundan daha iyisini yapabilecek güçteyiz. İsviçre takımlarına karşı ne kadar iyi olduğumuzu gösterdik. Tarihimizde Neuchatel zaferi var. Bir sonraki maçta nasıl başarılı olacağımıza bakacağız. Oyuncularımıza güveniyoruz. Bugün de en iyisini yapmaya çalıştılar. Aynı ümidi sürdürüyorum. İyi bir takımız. Kendi seyircimizle birlikte rövanşta daha güçlü bir oyunla, hak ettiğimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“KÖTÜ BİR HAKEM YÖNETİMİ VARDI”

Hakem yönetiminin altını çizen Buruk, “Kötü bir hakem yönetimi vardı. Şampiyonlar Ligi’ne giriş aşamasında hakem performansını daha iyi bekliyorsunuz. Bu hakemin Almanya’da FIFA kokartının olması, size hissettirmedi. Oyunu hızlandırabilirdi. Daha iyisini yapabilirdi. Çok fazla kart gösterdi ve gereksiz kartlar verdi. Abdülkerim’e gösterdiği ilk sarı kart yanlıştı. Bir hakemin bu kadar rahat kart göstermesi, iki takıma da zarar verdi. Abdülkerim’e kart gösterdi, 1-0 gerideydik, topu iki adım yana bıraktı ve bu kadar kolay kart göstermesi bu seviyede kabul edilemez. Kartı yazması bile 1 dakika sürdü. Bazen ne oluyor, VAR’a mı gidiyor diyordum.” diyerek düşüncelerini aktardı.

Galatasaray, Young Boys'a 3-2 Yenildi: Okan Buruk'un Açıklamaları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galatasaray, Young Boys’a 3-2 Yenildi: Okan Buruk’un Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin