1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25-26 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nın ardından, kapsamlı bir sonuç bildirgesi yayınlandı. Bu bildiride, iyi yapılandırılmış para politikaları ve arz şoklarının azalmış olması sayesinde enflasyon oranlarının yüksek seviyelerden düşmeye devam ettiği vurgulandı.

Bildiride, küresel ekonomik görünüm ve devam eden zorluklar ele alınırken, “Pek çok zorluk devam etse de küresel ekonomide yumuşak iniş olasılığının artması bizi cesaretlendiriyor.” ifadesine yer verildi.

Ekonomide Yumuşak İniş Vurgusu

Toplantıya katılan G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, karşılaşılan zorluklara rağmen küresel ekonomide bir “yumuşak iniş” olasılığının arttığını belirttiler. Bu durum, dünya genelindeki ekonomik toparlanma çabaları açısından önemli bir umut ışığı olarak değerlendirildi.

Savaşlar ve Çatışmaların Riskleri

Bildiride, küresel ekonomik görünüm üzerindeki risklerin genel olarak dengeli kalmaya devam ettiği ifade edildi. Ancak, savaşlar ve artan çatışmalar, ekonomik ayrışma, beklenenden daha kalıcı enflasyon, yüksek faiz oranları, aşırı hava olayları, kamu ve özel borçlanma düzeyleri, birçok ülkedeki özel sektörün sınırlı mali tamponları, beklenenden düşük verimlilik artışları ve yapay zeka gibi yeni teknolojilerin potansiyel olumsuz etkileri aşağı yönlü riskler arasında sıralandı.

Ultra Zenginlerin Vergilendirilmesine Yönelik İş Birliği

Toplantının ardından, Uluslararası Vergi İşbirliğine İlişkin Rio de Janeiro G20 Bakanlık Deklarasyonu da yayımlandı. Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

  • Vergi egemenliğine tam saygı göstererek, ultra yüksek net servete sahip bireylerin etkili bir şekilde vergilendirilmesi için iş birliği içinde olmaya çalışacağız.

Ayrıca, bu konuların G20 ve diğer ilgili forumlarda tartışılmaya devam edeceği belirtilerek, son zamanlarda eşitsizliklerle mücadele etmek ve daha adil, ilerici vergi sistemlerini teşvik etmek amacıyla birçok G20 ülkesinin gerçekleştirdiği yerel vergi reformlarının takdir edildiği vurgulandı. Deklarasyonda, bu reform çabalarının güçlendirilmesi yönünde taahhütlerde bulunuldu.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin