1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Flört Uygulamaları: Zorlu Dönem ve Genç Kullanıcıların Tercihleri

Flört Uygulamaları: Zorlu Dönem ve Genç Kullanıcıların Tercihleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Flört Uygulamaları: Zorlu Bir Dönem

Flört Uygulamaları: Zorlu Bir Dönem

Çevrimiçi buluşma, günümüzde telefonunuzun ekranında parmağınızı kaydırmak kadar kolay hale geldi. Tinder ve Bumble gibi uygulamaların popülaritesi, özellikle pandemi döneminde uygulanan kapanmalarla birlikte zirveye ulaştı. Ancak, normal koşullar altında zamanla gelişmesi beklenen bu flört uygulamaları, hem olumsuz deneyimlerle hem de azalan ücretli kullanıcı sayısıyla zor günler geçiriyor.

Milyarlarca Dolar Kaybediyorlar

Pazar payına göre flört uygulamaları sektörünün büyük bir kısmını elinde bulunduran Match Group ve Bumble, 2021 yılından bu yana toplamda 40 milyar dolardan fazla piyasa değeri kaybı yaşadı. Bumble’ın bu ay yayımlanan finansal raporuna göre, firmanın gelirleri %30 oranında azaldı. Tinder, Match.com, OkCupid ve Hinge gibi popüler uygulamaları bünyesinde barındıran Match Group da, ücretli kullanıcı sayısında ciddi bir düşüş yaşadı. Pew Araştırma’nın gerçekleştirdiği bir çalışma, kullanıcıların yarısından fazlasının çevrimiçi flört deneyiminden memnun olmadığını ortaya koyuyor. Aynı araştırmaya göre, uygulama kullanıcılarının %52’si dolandırıcılığa maruz kaldığını belirtirken, kadın kullanıcıların %57’si çevrimiçi flörtün yeterince güvenli olmadığını ifade ediyor.

Flört Uygulamaları: Zorlu Dönem ve Genç Kullanıcıların Tercihleri

İnsanlar Para Ödemek İstemiyor

Her iki şirket de son dönemde, yatırımcıların beklediği büyümeyi yakalamak amacıyla yeni özellikler deneme sözü veren liderleri bünyesine kattı. Ancak, bu çabalara rağmen kritik bir engelle karşı karşıyalar: Yeterince genç bireylerin flört uygulamalarına abonelik için para ödemeye istekli olmaması. Gençler, giderek daha fazla Snapchat ve TikTok gibi sosyal medya platformlarına yönelmeye başladı. Yatırımcılar, bu işletmelerin daha fazla genç kullanıcıyı ödeme yapmaya ikna etmesi gerektiğini vurguluyor. Y kuşağı, Tinder’ın ilk kez kullanıma sunulduğu dönemde flört çağının zirvesindeydi; ancak son yıllarda evlenenlerin sayısındaki artış, genellikle flört uygulalarını bırakmalarıyla sonuçlandı. Artık flört uygulamalarının birincil kullanıcıları, daha az gelire sahip ve daha genç olan Z kuşağından oluşuyor. Bu nesil değişimi, flört uygulamaları endüstrisi için belirgin bir zorluk teşkil ediyor. Gençler, artık insanlarla tanışmak için Instagram veya Snapchat gibi platformlarda birebir iletişim kurmayı tercih ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Flört Uygulamaları: Zorlu Dönem ve Genç Kullanıcıların Tercihleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin