1. Haberler
  2. Gündem
  3. Finlandiya’da Yaşayan Gurbetçinin Ülke Hakkındaki Şok Edici Açıklamaları

Finlandiya’da Yaşayan Gurbetçinin Ülke Hakkındaki Şok Edici Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finlandiya’daki Gurbetçinin Dikkat Çeken Açıklamaları

Finlandiya'daki Gurbetçinin Dikkat Çeken Açıklamaları

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının paylaşımları sıkça dikkat çekiyor. Bu kez, dünyanın en mutlu ülkesi olarak bilinen Finlandiya’da yaşayan bir gurbetçinin sözleri gündeme geldi. Finlandiya ile ilgili algıları sorgulayan gurbetçi, ülkede yaşamı ve oradaki sosyal dinamikleri ele alan bir YouTuber ile konuştu.

“KİM BURAYA DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKESİ DİYOR?”

“Yaşam gördüğün gibi işte. Kaç yıldır burası dünyanın en mutlu ülkesi.” diyen Finlandiyalı gurbetçi, “Biraz önce şu adam geldi, 20 euro borç verdim. Biraz sonra sigara istemeye gelenler de olur, görürsün. Dilenciler köşede zaten. Kim buraya dünyanın en mutlu ülkesi diyor, o araştırmayı yapan kim ben de bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA İNTİHAR SEVİYESİ NÜFUSUNA GÖRE EN YÜKSEK OLAN ÜLKE”

Gurbetçi, Finlandiya’nın Avrupa’da nüfusuna göre en çok alkol tüketen ve intihar oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğunu vurguladı. “Nüfusa göre en çok alkol tüketen Avrupa ülkelerinden birisi, metrolar bazen durur. Bu ayda en az bir iki defa olur, kesin biri metronun altına atlamıştır. Dünyada intihar seviyesi nüfusa göre en yüksek olan ülke. İnsanlar yalnız, aile bağları yok. Burada anne baba diyor ki 18’ini doldursa da evden gitse, bir boğaz eksilse.”

Finlandiya'da Yaşayan Gurbetçinin Ülke Hakkındaki Şok Edici Açıklamaları

“1600 EURO MAAŞ ALACAKSIN, 1200 EURO KİRAYA VERECEKSİN”

Finlandiya’da çalışan birinin ailesini geçindirmekte zorlandığını da belirten gurbetçi, “1600 euro maaş alacaksın, 1200 euro kiraya vereceksin. Peki, karıyı, çoluğu çocuğu nasıl doyuracaksın? Şu sigara paketi 10,70 euro. Türkiye’de ise 1,80 euro. Oturun oturduğunuz yerde başka bir şey demiyorum. Memleketin kıymetini bilin.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Finlandiya’da Yaşayan Gurbetçinin Ülke Hakkındaki Şok Edici Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin