Fikirtepe’deki patlama gizemini koruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FERİT ZENGİN- Patlamaya neden olan şeker hastası 63 yaşındaki Mustafa Karahan’ın, 1998’de İsviçre Bern’de 4 kişinin öldüğü TİKKO militanlarınca yapılan silahlı saldırının faillerinden olduğu, kaçtığı Türkiye’de 2012’de müebbete nahkum olduğu ve 2019’da sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Terör bağlantısı tespit edilemediği belirtilen olayla ilgili polisin, Karahan’ın intihar veya intikam planı için patlamayı gerçekleştirdiği üzerinde durduğu ifade edildi. Ancak görgü tanığı ve Karahan’ın yakınlarından oluşan 30 kişiden 2’sinin verdiği ifadeler soru işaretlerini artırdı. 

Karahan’ın yanında çalışan ve şahidi olduğu olaydan yaralı kurtulan Özbekistan uyruklu Anvarjan Kadirov, ifadesinde ‘dengesiz davranışları olan ve ailesini öldürmek için planlar yapan’ diye tanımladığı Karahan’ın, bunun için de kendisine aldırdığı havai fişek ve maytaplardaki barutları boşaltıp bir odada depoladığını söyledi. Olay günü de bir havai fişeğin barutunun ateş aldıktan sonra patlama ve yangının çıktığını anlatan Kadirov, balkondan atlayarak kurtulduğunu ifade etti. Kimliği gizli tutulan Karahan’ın bir arkadaşı ise ifadesinde, Karahan’ın şizofren hastası olmadığını, evinde yaptıkları sohbetlerde Karahan’ın kendisine İsviçre’de kaldığı yıllarda çok sayıda saldırıya katıldığını ve bomba eğitimi alıp örgütün bombacısı olduğunu anlattığını söyledi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fikirtepe’deki patlama gizemini koruyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin