1. Haberler
  2. Spor
  3. FIFA’dan Irkçılığa Karşı Tarihi Mücadele Kararı

FIFA’dan Irkçılığa Karşı Tarihi Mücadele Kararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FIFA’dan Tarihi Karar: Irkçılığa Maruz Kalan Oyunculara Mücadele Hakkı

FIFA'dan Tarihi Karar: Irkçılığa Maruz Kalan Oyunculara Mücadele Hakkı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), spor dünyasında devrim niteliğinde bir karar alarak ırkçılığa maruz kalan oyunculara müsabakayı durdurma yetkisi tanıdı. Bu yeni uygulama, futbolun adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda daha sağlıklı bir ortam oluşturmayı hedefliyor.

Üç Adımlı Prosedür Uygulaması

FIFA’nın mayıs ayında gerçekleştirilen kongresinde, ayrımcılık karşıtı politikaların bir parçası olarak bu önemli değişiklik duyuruldu. Irkçılığa karşı koymak adına, 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’nın Kolombiya’da düzenlenmesi ile birlikte, futbolculara ırkçı tacizlere karşı aktif bir tavır alma yetkisi verilecek. Uygulama, “Irkçılığa Hayır” hareketi ile başlayacak ve üç aşamalı bir prosedürle devam edecek.

Irkçılığa Maruz Kalan Oyuncunun Hareketi

Irkçılığa maruz kalan futbolcuların, bu durumu hakeme bildirmek için yapacakları ilk hareket, ellerini bileklerinden çaprazlayarak kendilerini ifade etmeleri olacak. Bu işaretin ardından hakemler, üç adımlı prosedürü başlatacak. İlk aşamada, hakem maçı hemen durduracak. Eğer ırkçı taciz devam ederse, oyuncular ve teknik ekip soyunma odasına alınacak. Olayın sona ermemesi durumunda ise maç ertelenecek.

FIFA Başkanı’ndan Açıklama

Yeni uygulama ile ilgili olarak FIFA Başkanı Gianni Infantino şu açıklamalarda bulundu: “Irkçılıkla mücadele etmek, sadece bir kişinin değil, hepimizin ortak sorumluluğudur. Kolombiya’daki FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’nda ‘Irkçılığa Hayır’ jestinin uygulanması, dünya genelindeki oyuncuları güçlendirmek için önemli bir ilk adımdır. Şimdi bu üç adımlı prosedürün dünya genelinde maksimum etkiyle uygulanmasını dört gözle bekliyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FIFA’dan Irkçılığa Karşı Tarihi Mücadele Kararı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin