1. Haberler
  2. Spor
  3. FIFA Kararı: Tete, Shakhtar Donetsk’e Tazminat Ödeyecek

FIFA Kararı: Tete, Shakhtar Donetsk’e Tazminat Ödeyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın eski oyuncusu Mateus Cardoso Lemos Martins (Tete) ile Shakhtar Donetsk arasındaki dava sonuçlandı. FIFA’nın kararı doğrultusunda Tete, eski takımı Shakhtar Donetsk’e 2.4 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

Galatasaray’dan Açıklama Geldi

Sarı-kırmızılı kulüp, konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yaparak şunları belirtti: FC Shakhtar Donetsk’in başvurusu üzerine FIFA tarafından verilen karara göre, Mateus Cardoso Lemos Martins’in eski takımına ödemesi gereken tazminat miktarı 2.389.776,24 Euro olarak belirlendi. Ayrıca bu tutara 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren yıllık yüzde 5 faiz eklenecektir. Karara göre, tazminat ödemesi futbolcu ve Galatasaray tarafından birlikte yapılacaktır.

FIFA’nın kararına itiraz hakkı bulunan Galatasaray, CAS nezdinde temyiz yoluna başvurabileceğini belirtti. Henüz kesinleşmeyen kararın ardından, ödeme durumunda futbolcu ile kulüp arasındaki anlaşma gereği ödenen tazminat miktarı futbolcuya iade edilecektir.

Tete’nin Savaş Gerekçesiyle Sözleşmesi Feshedilmişti

Tete'nin Savaş Gerekçesiyle Sözleşmesi Feshedilmişti

Brezilyalı futbolcu Tete, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı gerekçe göstererek Shakhtar Donetsk ile olan sözleşmesini feshetmişti. Bu durumun ardından Shakhtar Donetsk, Tete’nin bonservisine ilişkin olarak Galatasaray’a dava açmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FIFA Kararı: Tete, Shakhtar Donetsk’e Tazminat Ödeyecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin