1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Fibromiyalji ağrısı G-Terapi ile tamamen geçer mi?

Fibromiyalji ağrısı G-Terapi ile tamamen geçer mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Hastalığa yakalananların arasında karabasan olarak tabir edilen fibromiyaljiyi, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir kas romatizması olarak tanımlayan İsmail Dal, ”Bununla birlikte bu rahatsızlığa yakalanan hastalar farklı branşlardaki doktorlara muayene olmakla beraber sayısız test yaptırmaya maruz kalırlar.

Sebebi ise net tanısının olamamasıdır. Bu sebeple bu hastalığa yakalanan insanların sadece vücutları değil, psikolojileri de fazlası ile yıpranır” dedi.

Belirtilere değinen Fizyoterapist Dal, ”Kesin olarak bir fibromiyalji tanı testi yoktur. Yaygın kas ve eklem ağrıları, stresli dönemlerde ve kapalı havalarda artan ağrılardır.

Ayrıca fibromiyalji hastalarında sürekli yorgunluk, uykusuzluk, sabahları dinlenmemiş bir şekilde uyanma, depresyon, bağırsak problemleri (kabızlık, şişkinlik vs.) eşlik eder.

Toplumun yüzde 3’ünde, özellikle kadınlarda görülür” şeklinde konuştu.

G-Terapi fibromiyalji üzerinde etkili midir?

Fizyoterapist Dal, sözlerini şöyle sonlandırdı: ”G-Terapi kaslardaki spazmları, birikmiş laktik asitleri, tetik noktalarını ve eklem problemlerini, bloke olmuş kasları belirli uyaranlar ile ortadan kaldırarak tedavi eder.

G-Terapi kaslardaki özelleşmiş refleks noktalarına belirli frekanslarda basınç uygulayarak semptomları kalıcı olarak tedavi edebilen yeni nesil bir fizik tedavi modelidir.

G-Terapi 1 ila 3 seans aralığında uygulanır. Şikayetin yoğunluğuna göre 2-2,5 saat sürer.

Tedavi sırasında tüm kaslara uygulama yapılarak tedavinin etkinliği artırılır.

Basınç şiddeti kişiye özel bir şekilde ayarlanır. İğnesiz, ışınsız, ameliyatsız ve hiçbir yan etki yaratmadan uygulanır.

Bu hastalık alanında uzman fizyoterapistler tarafından tanısı konulup doğru tedavi edilirse çok etkili sonuçlar alınabilir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fibromiyalji ağrısı G-Terapi ile tamamen geçer mi?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin