1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ’nün Hain Darbe Girişiminin 8. Yıl Dönümünde Şehitlerimizi Anıyoruz

FETÖ’nün Hain Darbe Girişiminin 8. Yıl Dönümünde Şehitlerimizi Anıyoruz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. O karanlık gece, darbecilere karşı bedenlerini siper eden polis, asker ve sivil toplam 253 vatandaşımız ise şehit oldu.

Her sene 15 Temmuz günü gerçekleştirilen törenlerle 253 vatan evladı anılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, FETÖ’nün darbe girişiminin akamete uğratılmasının 8. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan “15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret etti.

Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kur’an-ı Kerim okudu. Şehitler için dua edilmesinin ardından, konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“15 Temmuz şehitleriyle birlikte vatanımıza, bayrağımıza ve istikbalimize sahip çıkarken şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren bizim çağrımızı dahi beklemeden hainlere direnmek üzere sokaklara, meydanlara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür ediyorum.”

15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye, masumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde 2’si polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik.”

Darbecilerin kalleş ve vahşi yüzünü burada işledikleri cinayetlerde hep beraber gördük. Hafızamıza kazınan o sahnelerin hiçbirin unutmadık ve unutmuyoruz. Aynı şekilde milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi de büyük bir iftiharla hatırlıyoruz.

İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür diyen öleceksek ülkemiz ve milletimiz için adam gibi ölelim diyerek darbecilere meydan okuyan milli irade kahramanlarını her daim şükranla anacağız. Adını tarihe ve milletimizin kalbine altın harflerle yazdıran şehitlerimizin kahramanlıklarını dilden dile, gönülden gönüle aktararak yaşatacağız.

  • 15 Temmuz’a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, milletimize hakaret edenleri unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, milletimizin birlik ve beraberliğini daim kılıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FETÖ’nün Hain Darbe Girişiminin 8. Yıl Dönümünde Şehitlerimizi Anıyoruz
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin