1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ Darbe Girişimi Hesaplaşması Mahkeme Salonlarında

FETÖ Darbe Girişimi Hesaplaşması Mahkeme Salonlarında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz günü, Türkiye’yi hedef alan hain darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarıyla yargı süreci hızla başladı. Cumhuriyet başsavcılıklarınca yapılan soruşturmalar sonucunda darbecilere yönelik gözaltı kararları alındı.

Yargı Süreçleri Hızla Başladı

Darbe girişimi bastırılmadan hemen harekete geçen Türk yargısı, yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak darbeciler hakkında yargı süreçlerini başlattı. FETÖ’nün sivil imamları ve “Yurtta Sulh Konseyi” üyeleri de dahil olmak üzere 289 sanık hakkında dava açıldı.

Davaların Karara Bağlanması

Davaların Karara Bağlanması

Açılan davaların tamamı yerel mahkemelerde karara bağlandı. 4 bin 891 sanık cezalandırıldı. Bu kapsamda, 1634 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 1366 sanık müebbet hapis cezası aldı. 1891 sanık ise çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. 2 bin 870 sanık beraat ederken, 964 sanık hakkında ceza verilmedi.

Yargıtay İncelemeleri Devam Ediyor

Yargıtay İncelemeleri Devam Ediyor

İlk derece mahkemelerinin kararları Yargıtay’a taşındı. Yargıtay, 206 davayı onaylarken, 32 davayı bazı sanıklar yönünden bozdu. Diğer dosyaların temyiz incelemesi ise devam etmektedir.

Eski Generaller ve Amirallere Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Darbe girişiminde bulundukları suçlamasıyla yargılanan 1634 sanıktan 85’i general ve amiral, 1116’sı subay, 9’u polis, 32’si sivil, 392’si ise çeşitli rütbelerdeki askerler olarak kayıtlara geçti. Benzer suçlamayla cezalandırılan diğer sanıklar arasında subaylar, astsubaylar ve sivil kişiler de bulunmaktadır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FETÖ Darbe Girişimi Hesaplaşması Mahkeme Salonlarında
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin