1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe’nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

Fenerbahçe’nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’nin Yükselen Bonservis Gelirleri

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri

Son olarak milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu’nu 30 milyon euroluk bonservis bedeliyle İngiltere’ye gönderen Fenerbahçe, Ali Koç döneminde Avrupa’nın önemli kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı. Sarı-lacivertli kulübün başkanlık koltuğuna 2018 yılında oturan Ali Koç, geride kalan 7 transfer sezonunun 6’sında, en az 1 oyuncusunu yüksek bonservis bedeliyle satarak kulübüne önemli katkılar sağladı.

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

Fenerbahçe Oyuncu Satışlarıyla Ön Planda

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi vitrini olmamasına rağmen bu dönemde Avrupa’nın 4 büyük ligine yüksek bonservis bedeliyle yaptığı oyuncu satışlarıyla dikkat çekti. Sarı-lacivertliler, yüksek bedelli satışlardan kasasına şu ana dek toplam 137.1 milyon euro kazandırdı.

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

İlk Satışlar: Josef ve Guiliano

Ali Koç, kulübün başına geçtiği ilk sezonda dikkat çeken yüksek rakamlı satışlarını Brezilyalı futbolcular Josef de Souza ve Guiliano ile gerçekleştirdi. Bu dönemde Fenerbahçe, Josef de Souza’yı 12 milyon euroya Al Ahli’ye, Guiliano’yu ise Al Nassr’a 10.5 milyon euro bonservis bedeliyle gönderdi. Böylece 2018-2019 sezonunda toplam 22.5 milyon euro gelir elde etti.

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

Avrupa’ya İlk Yüksek Satış: Elif Elmas

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde önemli bir satış gerçekleştirdiğinde Elif Elmas öne çıktı. Genç yaşında düşük bir bonservis bedeliyle sarı-lacivertlilere katılan Elmas, 2019-2020 sezonunda 16 milyon euro gibi bir gelir sağladı. Napoli’ye transfer olan oyuncu, bu satışla Avrupa’nın büyük kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Elif’i Vedat Takip Etti

Yüksek bonservisli satışların devamında Fenerbahçe, Vedat Muriç’in transferi ile önemli bir gelir elde etti. Rizespor’dan kadroya dahil edilen Muriç, 2020-2021 sezonunda Lazio’ya transfer olarak kulübe 17.5 milyon euro kazandırdı.

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

Yüksek Satış Olmayan Tek Sezon: 2021-2022

Ali Koç döneminde Fenerbahçe, 2021-2022 sezonunda yüksek bonservis bedeliyle oyuncu satışı yapamadı. Bu süreçte kadrosunda büyük bir revizyona giden sarı-lacivertliler, oyuncu satmayı başarsa da yüksek bonservis geliri elde edemedi.

Napoli Takibi Bırakmadı

2022-2023 sezonunda Fenerbahçe, bir kez daha Napoli ile transfer görüşmeleri yaptı. Sarı-lacivertlilerin Çin’in Beijing Guoan takımından transfer ettiği Kim Min-Jae, Napoli’nin radarına giren ikinci Fenerbahçeli oyuncu oldu. İtalyan ekibi, 2019-2020 sezonunda Elif Elmas transferinin ardından Min-Jae’yi 18.05 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattı.

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

Arda, Real Madrid’e Satıldı

Ali Koç döneminde Fenerbahçe, Elif Elmas, Vedat Muriç ve Kim Min-Jae transferleriyle Avrupa’nın dikkatini çekerken, en büyük hamlesini Arda Güler ile gerçekleştirdi. Milli oyuncu, geçen sezon başında 20 milyon euro bonservis bedeliyle İspanya’nın köklü kulüplerinden Real Madrid’e transfer oldu. Ayrıca, Attila Szalai de aynı dönemde 12.3 milyon euroya Alman ekibi Hoffenheim’a satıldı.

Fenerbahçe'nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi

Son Hamleyle Satış Rekoruna Ortak Olundu

Fenerbahçe, Ali Koç ve yönetimlerinin dönemindeki en yüksek transfer gelirine Ferdi Kadıoğlu’nun satışıyla imza attı. İngiltere’nin Brighton kulübüne transfer olan Ferdi, sarı-lacivertlilerin kasasına 30 milyon euro gibi önemli bir rakam girmesini sağladı. Ferdi Kadıoğlu, Türk futbol tarihinde en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen oyuncu olarak öne çıktı. Türkiye’den satılan en pahalı oyuncu rekoruna da ortak oldu; Galatasaray, geçtiğimiz sezon Sacha Boey’i aynı bonservis bedeliyle satmıştı. Ayrıca, Fenerbahçe, Ferdi’nin satışından 750 bin euroluk bir yetiştirme bedelini de kasasına ekledi.

137.1 Milyon Euro Kazandı

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu’nun yetiştirme bedeli de eklendiğinde, Ali Koç dönemindeki yüksek bedelli oyuncu satışlarından toplam 137.1 milyon euro kazanç sağladı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte yüksek bonservis bedelleriyle İtalya’ya 3, İngiltere, Almanya ve İspanya’ya ise birer oyuncu sattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe’nin Yükselen Bonservis Gelirleri: Ali Koç Dönemi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin