1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki Zorlu Rakipleri

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki Zorlu Rakipleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki Rakipleri

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakipleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon oldukça zorlu bir grup aşamasına girmeye hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler, Çek ekibi Slavia Prag, İngiliz devi Manchester United, Fransız temsilcisi Olimpik Lyon, Hollanda’nın AZ Alkmaar, Belçika’dan Union Saint-Gilloise, Danimarka’nın Midtjylland, İspanyol Atletic Bilbao ve Hollandalı Twente ile karşı karşıya gelecek. Bu gruptaki maçlar, Türk futbolseverler için heyecan verici bir atmosfer yaratacak.

Fenerbahçe, İngiltere’den Manchester United, Fransa’dan Olimpik Lyon, Belçika’dan Union Saint-Gilloise ve İspanya’dan Atletic Bilbao’yı kendi sahasında, Kadıköy’de ağırlayacak. Diğer yandan, Çekya’dan Slavia Prag, Danimarka’dan Midtjylland ve Hollanda’dan AZ Alkmaar ile Twente ile yapacağı mücadeleleri ise deplasmanda oynayacak.

3 SEZON SONRA YENİDEN SLAVIA PRAG

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı Slavia Prag ile 3 yıl aradan sonra yeniden mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, 2021-22 sezonunda UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda bu ekip ile eşleşmiş ve her iki maçta da 3-2’lik skorlarla mağlup olarak turnuvadan elenmişti. Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi elemesinde Fransa’nın Lille takımına yenilerek UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Slavia Prag’ın teknik direktörlüğünü Çekyalı Jindrich Trpisovsky yapıyor. Çek temsilcisi, maçlarını 19 bin 370 kapasiteli Fortuna Arena’da oynuyor ve kadrosunda Christos Zafeiris, Oscar ve Matej Jurasek gibi dikkat çeken isimler bulunuyor.

İNGİLİZ DEVİ MANCHESTER UNITED

Fenerbahçe’nin gruptaki en dikkat çekici rakibi, İngiltere’nin köklü kulübü Manchester United. Sarı-lacivertliler, daha önce 6 kez karşılaştığı Manchester United’a karşı önemli galibiyetler elde etti. İki takım, sahadan 3’er galibiyetle ayrılırken, aralarında henüz bir beraberlik yaşanmadı. UEFA Avrupa Ligi’nde son olarak 2016-17 sezonunda karşılaşan iki takım, kendi sahalarında oynadıkları maçları kazanmıştı. Ayrıca, 2004-2005 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında da karşı karşıya geldiler. Fenerbahçe, 1996-97 sezonunda ise tarihi bir başarıya imza atarak, Manchester United’ı kendi sahasında 1-0 yenerek, İngiliz ekibinin Avrupa kupalarında 40 yıllık yenilmezlik serisine son vermişti.

LYON’A KARŞI PUAN YOK

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden Olimpik Lyon karşısında henüz puan kazanamamış durumda. Sarı-lacivertliler, teknik direktörlüğünü Fransız Pierre Sage’in yaptığı Lyon ile daha önce 4 kez karşılaştı ve bu maçların tamamını kaybetti. Lyon, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş’ı eleyerek dikkat çekmişti. O sezonda ilk maçta sahasında Beşiktaş’a 2-1 üstünlük kuran Lyon, deplasmandaki maçta ise aynı skorla kaybetmiş ve penaltı atışları sonucunda yarı finale adını yazdırmıştı.

AZ ALKMAAR’A ELENMİŞTİ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda karşılaşacağı AZ Alkmaar ile daha önce 1 kez karşı karşıya geldi. Hollanda ekibi, 17 bin kapasiteli AFAS Stadı’nda maçlarını oynuyor ve teknik direktörlüğünü John van den Brom yapıyor. İki ekip, 2006-07 sezonunda UEFA Kupası adıyla oynanan organizasyonda karşılaştı. Fenerbahçe, İstanbul’daki ilk maçta 3-3 berabere kalırken, deplasmandaki maçta 2-2 berabere kalarak turnuvaya veda etti.

EN TANIDIK RAKİP UNION SAINT-GILLOISE

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri arasında en tanıdık olanı, geçen sezon UEFA Konferans Ligi son 16 turunda karşılaştığı Union Saint-Gilloise. Sarı-lacivertliler, Belçika ekibini deplasmanda 3-0 mağlup ederek büyük bir avantaj elde etmişti. İstanbul’daki rövanş maçını 1-0 kaybeden Fenerbahçe, bu sonuçla tur atlayan taraf oldu. Belçika ekibi, teknik direktörlüğünü Alman Alexander Blessin’in yaptığı bir kulüp olup, önemli oyuncusu Cameron Puertas’ı transfer döneminde kaybetmiştir.

MIDTJYLLAND İLE İLK KEZ KARŞILAŞACAK

Fenerbahçe, deplasmanda mücadele edeceği Danimarka temsilcisi Midtjylland ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Danimarkalı teknik direktör Thomas Thomasberg’in çalıştırdığı Midtjylland, maçlarını 11 bin 400 kapasiteli MCH Arena’da oynuyor. Daha önce Türk ekiplerinden Ankaraspor ile 2016-17 sezonunda eşleşen Midtjylland, o maçlarda her iki karşılaşmayı da kaybetmişti.

BILBAO YABANCI FUTBOLCU OYNATMIYOR

İspanya La Liga’yı geçen sezon 5. sırada tamamlayan Athletic Bilbao, Avrupa kupalarında yer almayı başaramadı. 2011-12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Atletico Madrid ile final oynayan Bilbao, 2015-16’da da Sevilla ile çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Ayrıca, İspanyol temsilcisi, yalnızca Bask bölgesinden futbolcu oynatmasıyla bilinir. Fenerbahçe ile daha önce hiç karşılaşmamış olan Bilbao, Beşiktaş ile 3 ve Galatasaray ile 2 kez mücadele etti. Beşiktaş karşısında 2 galibiyet 1 mağlubiyet, Galatasaray’a karşı ise 1’er galibiyet ve mağlubiyet elde etti.

HOLLANDA’NIN KÖKLÜ EKİPLERİNDEN TWENTE

Hollanda Ligi’nin köklü kulüplerinden Twente, UEFA Avrupa Ligi’nde bir kez çeyrek finalde boy gösterirken, UEFA Kupası’nda 1974-75 sezonunda final oynadı. Geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi’ni 3. sırada tamamlayan Twente, bu sezon 2 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik ile 4 puan topladı. 52 yaşındaki Joseph Oosting’in teknik direktörlüğünü yaptığı takım, Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda karşılaşmış ve iki maçta 5-1 ve 1-0’lık skorlarla elenmişti. Twente, 2009-10 yılında Hollanda Ligi’ni şampiyon tamamlayarak 3 kez Hollanda Kupası, 2 kez de Hollanda Süper Kupası’nı kazanmıştır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki Zorlu Rakipleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin