1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri’yi Transfer Etti

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri’yi Transfer Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’den Youssef En-Nesyri Transferi

Fenerbahçe, yaz transfer döneminde önemli bir adım atarak, uzun süredir görüşme halinde olduğu Faslı golcü Youssef En-Nesyri’yi kadrosuna kattı. 24 Haziran’da başlayan transfer dönemi süresince hızlı bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, Sevilla ile yapılan görüşmeler sonucunda En-Nesyri için 19 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca, 27 yaşındaki futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalandı.

İmza Töreni Gerçekleşti

Bu önemli gelişmelerin ardından, En-Nesyri’nin transferi için bir basın toplantısı düzenlendi. Törende Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı ve Sportif Direktörü Mario Branco da yer aldı.

Türk Futbol Tarihinin En Yüksek Transferi

İmza töreninde konuşan Ilıcalı, “Kulübümüz ve Türk futbolu adına önemli bir gün. Türk futbol tarihinin en yüksek transferi. Onu burada gördüğümüz için çok mutluyuz, gerçekten çok değerli bir futbolcu.” ifadelerini kullandı.

Uzun Süren Görüşmeler

Acun Ilıcalı, “En-Nesyri için basınımızda başka takımlarla temasta olduğu ve kafasının karışık olduğu yönünde haberler çıktı. Bu haberleri gülümseyerek okuduk. 4 hafta önce ilk görüşmede Youssef, bize karşı sıcaklığını hissettirdi ve çabuk bir şekilde anlaştık. Geçen sene Milan 30 milyon euro vermişti. Sevilla ile uzun görüşmeler yaptık.” dedi.

Jose Mourinho’nun İsteği

Ilıcalı, “Jose Mourinho, Youssef’i çok istedi. Başkanımız kulübün menfaatlerini ön planda tutuyor. 20 milyon euro altında bir rakama Youssef’u kadromuza kattık. Çok mutluyuz. Youssef transferi uzun sürdü; kafayı ona takmıştık. Mourinho, onu getirmek için inat etti ve mücadele verdik.” diye ekledi.

Oğuz Aydın ve Gelecek Hedefleri

Oğuz Aydın hakkında konuşan Acun Ilıcalı, “Transfer dönemi bizim açımızdan muhteşem geçti. Mourinho istediği parçaları aldık. Yıldız dediğimiz zaman Alex ve Van Hooijdonk’u Ferdi’ye kastediyorduk ama Oğuz Aydın’da Ferdi’nin gençliğini göreceksiniz. Alex ve Van Hooijdonk’ları da getirmek istiyoruz. Fenerbahçe için her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Şampiyonluk Umudu

Şampiyonluk ile ilgili düşüncelerini ifade eden Ilıcalı, “Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe olmuştur. Kadro değerimiz 250 milyon euro oldu ve bunun için mutluyuz. İnşallah özlenen şampiyonluk bu sene gelecek.” şeklinde konuştu.

Ali Koç’a Övgü

Ali Koç’u takdir ettiğini belirten Acun Ilıcalı, “Taksitli transferlerimize ben de şaşırıyorum. Başkanımız çok sert ve net duruyor. Karşı tarafı ikna etmek bana ve Mario’ya düşüyor. Ancak başkanımız ‘Bu şekilde olacak’ dedikten sonra o şekilde görüşüyoruz. Ben de seyrediyorum. Karşı tarafa enerjimizle halletmeye çalışıyoruz. Bazen bizim de esnemelerimiz oluyor. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyoruz diyebilirim.” dedi.

Sonuç Odaklı Bir Yaklaşım

Mario Branco ise, “Acun abiye teşekkür ederim, sanırım Youssef En-Nesyri transferindeki her şeyi söyledi. Önemli olan benim gülmem değil, Fenerbahçe taraftarlarının sonuçlardan mutlu olması. Youssef gibi önemli oyuncularla sonuç almaya yaklaşıyoruz.” dedi.

Transferlerin Tamamlanma Oranı

Branco, transferlerin büyük ölçüde tamamlandığını söyleyerek, “Böyle bir golcüyü bu tarihte getirmek çok önemli. Transferlerin %95’ini tamamladık. Bu çok iyi bir şey. Youssef transferi için yönetime teşekkür ederim. Jose Mourinho’nun ana opsiyonlarından biriydi. Aslında hepimizin ortak hedefiydi. Burada olduğu için çok mutluyum, umarım ondan beklediğimiz katkıyı sağlar.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri’yi Transfer Etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin