1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in Başarıları Türkiye’nin UEFA Ülke Puanını Yükseltti

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in Başarıları Türkiye’nin UEFA Ülke Puanını Yükseltti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Lugano’yu mağlup etmesi ve elemesinin ardından, Trabzonspor ve Başakşehir’in de kazandığı başarılı gecenin ardından Türkiye’nin UEFA ülke puanı tekrar güncellendi.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Başarıları Türkiye'nin UEFA Ülke Puanını Yükseltti

FENERBAHÇE HATA YAPMADI

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’ndaki rövanş maçında Kadıköy’de İsviçre temsilcisi Lugano’yu konuk etti. İlk maçta rakibini 4-3’lük skorla geçen sarı-lacivertli ekip, kendi evinde de 90+2’de bulduğu kritik golle sahadan galip ayrılarak bir üst tura adını yazdırdı. Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak.

TRABZONSPOR, AVRUPA LİGİ’NDE TURLADI

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’ndaki rövanş karşılaşmasında Papara Park’ta Slovakya’nın Ruzomberok takımıyla karşılaştı. Slovakya’daki ilk maçtan 2-0 galip dönen bordo-mavililer, evindeki maçta da etkili bir performans sergileyerek sahadan yine galip ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura yükselmeyi başardı ve Ruzomberok’u turnuvadan saf dışı bıraktı.

BAŞAKŞEHİR SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ

Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu’ndaki rövanş maçında San Marino temsilcisi La Fiorita’ya konuk oldu. İstanbul’da oynanan ilk maçta 6-1’lik net bir galibiyet alan turuncu-lacivertli ekip, deplasmanda da sürpriz yaşanmasına izin vermedi. Bu sonuçla birlikte Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde bir üst tura geçmeyi başardı.

ÜLKE PUANINDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Fenerbahçe’nin ardından Trabzonspor ve Başakşehir’in kazandığı bu başarılı haftada tüm gözler Türkiye’nin UEFA ülke puanına çevrildi. Avrupa’da mücadele eden temsilcilerimizin aldığı galibiyetlerin ardından Türkiye’nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yükselişi devam etti. Avrupa kupalarında bu sezon oynadığı 6 maçın tamamını kazanarak büyük bir başarı sergileyen temsilcilerimiz, UEFA ülke puanını 34.800’e yükseltmeyi başardı.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Başarıları Türkiye'nin UEFA Ülke Puanını Yükseltti

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

  • 7- 49.216 puan | Portekiz
  • 8- 43.100 puan | Belçika
  • 9- 34.800 puan | Türkiye
  • 10- 34.750 puan | Çekya
  • 11- 29.500 puan | Norveç

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in Başarıları Türkiye’nin UEFA Ülke Puanını Yükseltti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin