1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe, Sofyan Amrabat’ı Kiralık Olarak Kadrosuna Kattı

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat’ı Kiralık Olarak Kadrosuna Kattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’den Amrabat Transferi

Haber Merkezi – Fenerbahçe, Fiorentina takımında forma giyen Fas milli takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu. 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, dün İstanbul’a gelerek, bugün sarı-lacivertli forma altındaki yeni sözleşmesini imzaladı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, “Hoş geldin Sofyan Amrabat. Kulübümüz, Fiorentina’da forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı, satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Yeni futbolcumuza sarı-lacivert çubuklu forma altında şampiyonluklarla dolu bir kariyer diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İmza Töreni Yapıldı

Yaşanan bu önemli gelişmenin ardından, Sofyan Amrabat için bir imza töreni düzenlendi. Basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı da katıldı.

Taviz Vermedi

Acun Ilıcalı, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Sofyan bize inandı. Biz de ona inandık. Sofyan Amrabat, bu süreçte çok ciddi teklifler almasına rağmen, bize verdiği sözden taviz vermedi. Son derece dik durdu. Fenerbahçe, bugün sadece bir futbolcu değil, çok büyük bir karakter transfer etti.” dedi.

Tarihi Bir Gün

Ilıcalı, bu transferin Fenerbahçe için tarihi bir gün olduğunu vurgulayarak, “Uzun zamandır hayalimiz olan, Fenerbahçe’de görmek istediğimiz Sofyan Amrabat’ı takımımıza kattık.” ifadelerini kullandı.

1 Numara Amrabat

Jose Mourinho’nun Amrabat’ı takımında görme isteğinin altını çizen Ilıcalı, “Hocamız Jose Mourinho’nun 1 numarası Sofyan Amrabat’tı. Hocamıza yine en istediği oyuncuyu getirebildiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Satranç Oyunu Gibi

Fenerbahçe Asbaşkanı, transfer sürecinin zorluklarına değinerek, “Bana ‘Koy parayı al Acun.’ diyorlar. Ancak öyle bir sistem yok. Burada kurallar var, Finansal Fair-Play var. Bu sistem içerisinde satranç oynuyoruz. Her dakika, her kuruşu hesaplıyoruz.” şeklinde konuştu.

Teklifleri Reddetti

Amrabat’ın gelen teklifleri kabul etmediğini belirten Ilıcalı, “Sofyan Amrabat, toplamda 10 teklif aldı. Hepsini reddetti, dik durdu ve kulübüne sadece ‘Ben Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum’ dedi. Sadece son gün 3 İngiltere, 1 İspanya’dan toplam 4 transfer teklifi aldı. O dik durdu ve kazanan Fenerbahçe oldu.” dedi.

Fenerbahçe Farkı

Transfer süreci hakkında konuşan Ilıcalı, “Transfer süreci benim için zor geçti. Bu yaz için vaktimin büyük bölümünü kulüpte geçiriyorum. Bir kulüp sahibi olarak, orada sistemin böyle olmadığını söyleyebilirim. Burada başkan olmadığım için operasyonun içine daha çok girmem gerekti. Sonuç mutlu olunca insan çok mutlu olur. O mutluluğu yaşıyorum. Transfer etmek istediğimiz futbolcuların hepsini transfer etmeyi başardık. Fenerbahçe farkı var.” ifadelerini kullandı.

Hoca İsteği Yok

Acun Ilıcalı, Jose Mourinho’nun transfer isteği olmadığını da belirterek, “Hocamızın ‘bana mutlaka sol bek alın ya da başka oyuncu alın’ diye bir isteği yok.” dedi.

Ayrılık Yok

Ilıcalı, takımda ayrılık yaşanmayacağını vurgulayarak, “Fenerbahçe’de yeni bir ayrılık söz konusu değil şu anda. Takımdan ayrılacak futbolcu şu an yok.” ifadelerini kullandı.

Güçlü Bir Mesaj

Son olarak, Ilıcalı, “Fenerbahçe’ye transferi belli olmasına rağmen, en zor düzeydeki maçta oynamak için sahaya çıkması beni çok etkiledi. Daha önce formasını giydiği takımın 9 kişi kaldığı bir maçta oynaması onun kararlılığını gösteriyor. Sofyan, sakatlanma ihtimali olabilecek en zor düzeydeki deplasman maçına Macaristan’a gitti.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe, Sofyan Amrabat’ı Kiralık Olarak Kadrosuna Kattı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin