1. Haberler
  2. Gündem
  3. Faik Işık’tan Dilruba Süreci ve Tutuklama Tartışmaları

Faik Işık’tan Dilruba Süreci ve Tutuklama Tartışmaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

Adem Metan, YouTube kanalında birçok önemli konukla gerçekleştirdiği sohbetlere devam ediyor. Metan’ın “Peki Sonra” programının son konuğu ise tanınmış hukukçu Faik Işık oldu. Metan, Işık’a, “Sizce sokak röportajından sonra gözaltına alınan ve tutuklanan Dilruba süreci doğru işliyor mu?” şeklinde bir soru yöneltti.

Faik Işık, Dilruba’nın ifade ettiği cümlenin ağır bir cümle olduğunu belirtti ve “Ben o adı geçen hanımefendiyle aynı fikirde olmayabilirim, ama kendisine ‘beyni emciklenmiş gerizekalı’ demek zorunda mıyım?” diyerek, ahlaki bir duruş sergiledi. Işık, bu cümleyi ağır bulduğunu ve böyle bir ifade kullanmadığını da sözlerine ekledi.

“Tek Hazımsızlığınız Tek Adam Sizden Değil”

Faik Işık, programda tek adamlık eleştirisinin altında yatan hazımsızlığı da açıklığa kavuşturdu. Işık, “Hepiniz aslında tek adam olmak istiyorsunuz, tek hazımsızlığınız tek adam sizden değil” şeklinde bir ifade kullandı. Dilruba’nın sözlerinin yenilir yutulur olmadığını vurgulayan Işık, “Ona oy veren geri zekalı, buna böyle veren geri zekalı. Şimdi onların içerisinden bir kısmı CHP’ye oy verdi. Geri zekalı mı oldu şimdi?” diyerek, siyaset ve toplum dinamikleri üzerine düşündürdü.

Işık, son olarak, Dilruba’nın tutuklu yargılanmasının gereksiz olduğunu dile getirdi. “Toplumun Bir Kesimine Yönelik Nefret Suçu Oluşturması Ayrı Bir Şey” başlığı altında tutuklu yargılama konusunu ele aldı. “Tutuklu yargılanmalı mıdır ve tutuklama infaza dönmeli midir? Bu bir kısım. Ama beyni emciklenen geri zekalılar sözünün toplumun bir kesiminin diğer kesimine karşı nefret suçu oluşturup oluşturmadığı konusu ayrı bir şey.”

Işık, bu tür ifadelerin ciddiyetine dikkat çekerek, “Ben o adı geçen hanımefendiyle aynı fikirde olmayabilirim, ama bu tür ifadeleri sarf etmek doğru değildir.” dedi. Ayrıca, tek adam rejimi tartışmalarına da değinerek, “Mustafa Kemal de tek adam rejimiydi. Olmasaydı, bu devrimleri yapamazdı.” ifadelerini kullandı.

“Tutuklu Yargılanması Gerekmiyor”

Işık, programda ayrıca, “Hepiniz aslında tek adam olmak istiyorsunuz, tek hazımsızlığınız tek adam sizden değil. Kendi tek adamın için başka bir tek adamı eleştirebilirsin, en doğal hakkın ama beyni emciklenmiş olmamış.” diyerek, siyasetteki çifte standartlara dikkat çekti. “Bu cümleden dolayı tutuklama çıkmalı mıydı?” sorusunu sorarak, bu durumun gereksiz olduğunu belirtti.

Işık, “Tutuklu yargılanması gerekmiyor.” ifadeleriyle, bu durumun toplumda yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. “Bu sözler yenilir yutulur sözler değil,” diyerek, toplumda oluşturulmaya çalışılan nefretin tehlikelerine de vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faik Işık’tan Dilruba Süreci ve Tutuklama Tartışmaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin