Evlat nöbeti devam ediyor! ‘Benim kızımı göndersinler’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukları için aileler, 3 Eylül 2019’da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetine başladı. 315 ailenin dönüşümlü olarak sürdürdüğü nöbette, bin 135’inci güne girildi. Bugüne kadar 38 aile, çocuklarına kavuştu. Aileler 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle basın açıklaması yaparak, HDPye ve terör örgütü PKK’ya tepkilerini dile getirdi. 9 yıl önce 23 yaşındayken Hakkariden kaçırılan kızı Zahide için evlat nöbetini sürdüren anne Zebude Öner, “Benim kızım 23 yaşında gitti. 9 senedir kayıp ve ben hala haber alamamışım. Ben PKK’dan kızımı istiyorum. Benim kızımı göndersinler. Bütün kızlarımızı göndersinler. Neden kızlarımızı tutmuşlar dağda? Neden göndermiyorlar? Ben kızımı istiyorum. Kızım çalışıyordu, kendisine çeyiz hazırlıyordu” diye konuştu.

‘SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

Aileler adına konuşan ve 2015 yılında 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, eylemdeki 315 ailenin çocuklarından 74ünün kız çocuğu olduğunu ve bunların bir kısmının henüz 18 yaşını doldurmadığını söyledi. Aydın, şunları söyledi:

Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Biz 315 aile olarak burada evlat mücadelesindeyiz. 74 kız çocuğumuz şu anda PKK’nın elinde ölüme mahkum etmişler. Şu an hepsi mağaralarda. Bugün çocukları burada olmayan anneler burada. Anneler 7- 8 yıldır evlatlarından ayrılar. Biz buradan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine sesleniyoruz. Bu kız çocuklarımıza insan hakları yok mudur? Yaşları 18in altında olanlar var ama maalesef HDPliler tarafından PKKya gönderildi. Biz burada evlat nöbeti tutan aileler olarak bir kez daha Selahattin Demirtaşa sesleniyoruz. İranda katledilen kız için kendi saçını kazıttın. Peki bu 315 ailenin kız çocuklarını dağa, ağabeyine gönderdiğin zaman neden saçını kazıtmadın. Ey Selahattin Demirtaş, buna cevap bekliyoruz. Biz buradan HDP milletvekillerine de sesleniyoruz; Siz evde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz? Sizin kız çocuklarınız yok muydu? Anne ve babalar olarak biz burada asla yılmayacağız ve biz sonuna kadar bu evlat mücadelesini kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlat nöbeti devam ediyor! ‘Benim kızımı göndersinler’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin