Erdoğan ile Zelenskiy’den ‘esir takası’ görüşmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna arasındaki esir değişimini başarıyla sonuçlandırmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

ERDOĞAN’DAN ‘ESİR TAKASI’ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı ve esir takası ile ilgili yöneltilen soruya yanıt vermişti.

Erdoğan, “Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak attığımız bu adımda tabi öncelikli tahıl koridoru meselesi. Ardından girişimleri başlattığımız esir takasıyla ilgili süreçte hamdolsun dört milyon tonu aşan bir tahıl koridorundan gidişler oldu. Hala devam ediyor. Burada bizim şu andaki önemli adımlarımızdan bir tanesi Rusya tarafından gelecek olan tahıl. Şu ana kadar gelenler daha çok Ukrayna. Şimdi Rusya’yı da başlattığımız andaki en önemlisi gübre nakli meselesi. Bunu da başlattığımız anda özellikle fakir ülkelere, az gelişmiş ülkelere bu gübre naklini yapmamız onları da ciddi manada hareketlendirecektir.

Burada üzerinde ısrarla durduğumuz konu esir takasıydı. Esir takasında da iki yüz ismin üzerinde durmuştuk. Bu iki yüz ismin hepsi de bizde mevcut. Bunlar tamamıyla bizim misafirimiz, bizim kontrolümüzde bunların içerisinde bir tanesi Sayın Putin’in ısrarla üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de biz Rusya’ya gönderdik. Şu an itibariyle de bu süreci kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bizdeki misafirlere de sahip çıkıyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan ile Zelenskiy’den ‘esir takası’ görüşmesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin