1. Haberler
  2. Gündem
  3. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, A Haber canlı yayınında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki enerji projeleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan Önemli Açıklamalar

Somali’de 3 Deniz Sahasında Ruhsat Alımı

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Somali açıklarında petrol ve doğalgaz aramak amacıyla Somali hükümetiyle imzaladığı anlaşmayı duyurdu. Bu kapsamda, Somali açıklarında yaklaşık 5’er bin kilometrekarelik toplamda 15 bin kilometrekarelik 3 deniz sahasında imtiyaz ve ruhsat alındığını belirtti.

Bayraktar, bu konu hakkında şunları söyledi: “Hızlı bir şekilde 3 boyutlu sismik çalışmalara başlayacağız. Planlamamız içerisinde Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’ne yer verdik. Eylül ayının sonunda, Ekim ayı başı gibi Somali’ye gönderiyoruz.”

Nijer’de Altın Üretimi Hedefi

Türkiye’nin Afrika kıtasındaki Nijer ile enerji alanındaki çalışmalarına da değinen Bayraktar, Nijer’de 3 altın madeni sahasının bulunduğunu ve altın çıkarma çalışmalarına 2020 yılında başlandığını hatırlattı. Bayraktar, bu konudaki hedeflerini şöyle açıkladı:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan Önemli Açıklamalar

  • “Hedefimiz 2025 yılında ilk altın üretimini gerçekleştirmek. Nijer, bu anlamda oldukça zengin kaynaklara sahip bir ülke. Altın madeni dışında, uranyum ve petrol gibi diğer madenler açısından da büyük bir potansiyele sahip.”
  • “Türkiye, bu maden yatırımları ve petrol ile doğalgaz projeleri sayesinde ülkemizin enerji ihtiyaçlarının bir kısmını dış kaynaklarla karşılamayı hedefliyor.”

Türkmenistan Gazı ile Doğalgaz Merkezi Olma Hedefi

Bayraktar, Türkiye’nin doğalgaz merkezi olma yolunda attığı önemli adımlardan biri olan Türkmenistan gazının Türkiye’ye getirilmesi konusuna da değindi. İlk etapta yıllık 1,5-2 milyar metreküp gazın ilerleyen aylarda veya 2025 yılının başında Türkiye’ye ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Türkiye’nin Afrika’daki Enerji İş Birlikleri

Türkiye, Afrika kıtası ülkeleriyle enerji alanındaki iş birliğini daha da ileri taşımaya devam ediyor. Nijer ile yakın zamanda petrol ve doğalgaz alanında iş birliğini öngören bir niyet beyanı imzalandı. Ayrıca, Somali denizlerinde üç blokta doğalgaz ve petrol aramak için iş birliğine gidildiği duyuruldu.

Bakanlar Arası Görüşmeler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Bakan Alparslan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ilk olarak Nijer’de önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu toplantılar sırasında:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan Önemli Açıklamalar

  • Bakanlar, Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine ile bir çalışma toplantısında bir araya geldi.
  • Bakan Bayraktar, görüşmenin ardından Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile bir toplantı yaptı.
  • Türk heyeti, son olarak Nijer Devlet Başkanı Abdurrahmane Tchiani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İmzalanan beyan ile iki ülkenin ilgili kurum ve şirketleri arasında diyaloğun artırılması planlanıyor. Bu kapsamda, Nijer’deki petrol ve doğalgaz sahalarının geliştirilmesinde Türk şirketlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin