1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Enerji Fiyatlarındaki Artış ve Jeopolitik Riskler

Enerji Fiyatlarındaki Artış ve Jeopolitik Riskler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Fiyatlarındaki Artışın Nedenleri

Enerji Fiyatlarındaki Artışın Nedenleri

Son dönemlerde enerji fiyatları, jeopolitik risklerin olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalıyor. Özellikle Avrupa’da doğalgaz fiyatları, artan jeopolitik gerilimlerin arzı olumsuz etkileyebileceği endişeleri nedeniyle yükseliş gösteriyor. Avrupa’nın en derin doğalgaz ticaret noktası olan Hollanda merkezli TTF’de, eylül vadeli kontratlar için megavatsaat başına gaz fiyatı dün 35 eurodan kapandı.

Gaz Fiyatları 35,9 Euroya Kadar Yükseldi

Bugün açılışta gaz fiyatları 35,9 euroya kadar yükselerek, Türkiye Saati ile 12:35 itibarıyla dünkü kapanış seviyesinin yüzde 2 üzerinde işlem görmeye başladı. Mevcut fiyatlar, son yaklaşık 5 haftanın en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda. Bu fiyat seviyeleri, yaz döneminde gaz talebinin genel olarak düşük olduğu bir dönemde, oldukça yüksek olarak değerlendiriliyor.

Jeopolitik Gerilim Gaz Tedarikini Aksatabilir

Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilimlerin, gaz tedarikinde aksamalara neden olabileceğine dair endişeler, fiyatlara yansıyan bir diğer önemli faktör. Ayrıca, bu hafta Avrupa’da yaşanan sıcak hava dalgasının, özellikle soğutma amaçlı elektrik talebini artırabileceği öngörülüyor. Bu durum da enerji fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enerji Fiyatlarındaki Artış ve Jeopolitik Riskler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin