1. Haberler
  2. Gündem
  3. En Düşük Emekli Maaşı Düzenlemesi Meclis’e Sunulacak

En Düşük Emekli Maaşı Düzenlemesi Meclis’e Sunulacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En düşük emekli maaşı ile ilgili uzun süredir beklenen düzenleme çalışmaları sona erdi. Düzenleme bugün Meclis’e sunulacak. Emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan düzenleme, birçok emekli vatandaş tarafından yakından takip ediliyor.

AK Parti Grup Başkanı Güler: “Bu haftasonu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında belirlenen rakamlar doğrultusunda düzenlemeyi Meclis Başkanlığı’na sunmayı planlıyoruz.”

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarının en düşük seviyesinin belirlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamlı bir şekilde sürdürüldü. Yapılan analizler sonucunda en düşük emekli aylığının 12 bin lira olması öngörülüyor. Bu durumda, 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin liraya yükseltilecek.

Maliyet Nasıl Karşılanacak?

Maliyet Nasıl Karşılanacak?

En düşük emekli maaşına yapılacak ek zamın maliyeti 40 milyar liranın altında olacak şekilde planlandı. Bu maliyetin karşılanması için vatandaşlara yeni bir yük getirilmeyecek. Finansmanı özellikle prim borçlarının tahsilatı için atılacak adımlarla sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En Düşük Emekli Maaşı Düzenlemesi Meclis’e Sunulacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin