1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emlak Katılım 2024 Yılı İlk Yarı Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Emlak Katılım 2024 Yılı İlk Yarı Finansal Sonuçlarını Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emlak Katılım’ın 2024 Yılı İlk Yarı Finansal Sonuçları

Haber Merkezi – Emlak Katılım, 2024 yılı ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, net kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %73 oranında artırarak 5.2 Milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca, bir önceki çeyreğe göre de %158’lik bir artış kaydedildi. Ekonomik büyüme ile istihdama katkı sağlamak amacıyla sürdürülebilir ve erişilebilir finansman modelleri sunan Emlak Katılım, bu doğrultuda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Emlak Katılım, yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü %59 oranında artırarak 203.7 Milyar TL’ye yükseltti. Aynı dönemde, toplanan fonlar da %60 artış göstererek 160.1 Milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin, ülke ekonomisine sağladığı nakdi ve gayrinakdi finansman toplamı ise 113 Milyar TL olarak gerçekleşti. Kullandırılan fon büyümesi ise %64 oranında kaydedildi.

Özkaynak karlılığı konusunda sektör lideri konumunu koruyan Emlak Katılım, istikrarlı operasyonel faaliyetleri sayesinde özkaynak karlılığını %81 seviyesine çıkartmayı başardı. Şirketin takibe dönüşüm oranı %0,52 olarak gerçekleşti ve bu oran, sektör ortalamasının altında kalarak 2024 yılı ilk yarısında sorunlu alacak yönetiminde başarılı sonuçlar elde etti. Ayrıca, Emlak Katılım’ın sermaye yeterlilik oranı %21,43 olarak belirlendi.

Emlak Katılım Genel Müdürü Onur Gök, sürdürülebilir büyüme vizyonunun stratejik önceliklerini oluşturduğunu belirterek, “Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu başarıyı ve elde ettiğimiz kazanımları verimli bir şekilde kullanarak uzun vadeli hedeflerimize ulaşma konusunda kararlıyız. Emlak Katılım olarak, sadece ekonomik alanda değil, yaşadığımız çevre ve topluma da katkı sunarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etme sürecinde yer almayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emlak Katılım 2024 Yılı İlk Yarı Finansal Sonuçlarını Açıkladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin