1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Elon Musk’tan AB Komisyonu’na Tepki

Elon Musk’tan AB Komisyonu’na Tepki

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB AB Komisyonu’nun, X’in karanlık modeller, reklam şeffaflığı ve araştırmacılar için veri erişimi konularında AB’nin Dijital Hizmetler Yasası’nı (DSA) ihlal ettiğini açıklamasının ardından Elon Musk, konuya ilişkin sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“AB Komisyonu Yasa Dışı Bir Anlaşma Teklif Etti”

Elon Musk, yaptığı açıklamada AB Komisyonu’nun X’e yasa dışı bir gizli anlaşma teklif ettiğini belirterek, “Eğer konuşmayı kimseye söylemeden sessizce sansürleseydik, bize ceza vermeyeceklerdi. Diğer platformlar bu anlaşmayı kabul etti. X ise kabul etmedi.” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu’nun X’e Yönelik Suçlamaları

AB Komisyonu, X platformuna yönelik yaptığı soruşturmada, Dijital Hizmetler Yasası’nı ihlal ettiği yönündeki ön bulguların şirkete iletilmiş olduğunu açıkladı. Komisyonun yaptığı incelemede, X platformunun mavi onay işaretinin kullanıcıları yanıltıcı bir şekilde tasarlandığı ve çalıştırıldığı, kötü niyetli aktörler tarafından kullanılarak kullanıcıların aldatıldığı belirlendi.

Açıklamada, X’in reklam konusunda yeterli şeffaflığı sağlamadığı ve araştırmacıların kamuya açık verilere erişimini engellediği belirtilerek, şirketin AB yasalarına göre gereken şartları yerine getirmediği ifade edildi.

Elon Musk'tan AB Komisyonu'na Tepki

AB Komisyonu’nun ön bulguları doğrultusunda X’in kendini savunabileceği belirtilirken, durumun teyit edilmesi halinde şirkete dünya genelindeki toplam yıllık cirosunun yüzde 6’sına kadar para cezası verilebileceği ve şirketin ihlali gidermeye yönelik önlemler alması gerekeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elon Musk’tan AB Komisyonu’na Tepki
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin