1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Elon Musk ve Neuralink: İnsan Beynine Çip Takma Teknolojisi

Elon Musk ve Neuralink: İnsan Beynine Çip Takma Teknolojisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk ve Neuralink: Geleceğin Teknolojisi

Elon Musk ve Neuralink: Geleceğin Teknolojisi

Haber Merkezi – Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Elon Musk, sadece SpaceX’in kurucusu değil, aynı zamanda birçok başka teknoloji şirketinin de yönetimini üstleniyor. Bu şirketlerden biri de, insan beynine takılacak çipleri geliştiren Neuralink. Son zamanlarda sıkça tartışılan insan beynine çip takılması konusu, Musk’ın çalışmalarıyla birlikte gelecekte kaçınılmaz bir gerçeklik haline geliyor.

“Milyonlarca İnsana Takılacak”

Neuralink’in potansiyeli hakkında açıklamalarda bulunan Musk, “Her şey yolunda giderse, birkaç yıl içinde yüzlerce kişi Neuralink’e sahip olacak, belki beş yıl içinde on binlerce, on yıl içinde ise milyonlarca kişi bu teknolojiye erişim sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Denekler Üzerinde Kullanılıyor

Neuralink, insan deneylerine katılan son denek ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Bu denek, bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımını kullanarak, düşünceleriyle 3 boyutlu nesneler tasarlayabildi. Independent’ın haberine göre, bu katılımcı, daha önce kullandığı yardımcı teknolojilerle mümkün olmayan bir işlemi gerçekleştirdi; beyin-bilgisayar arayüzünü kullanarak Neuralink şarj cihazı için özel bir montaj tasarımı yapıp yazdırdı. Ayrıca, genellikle iki ayrı kumanda kolu gerektiren video oyunlarını da bu teknoloji sayesinde oynayabildi.

Musk ve Şirketin Gelecek Planları

Musk, Neuralink’in potansiyel uygulamaları arasında müziği doğrudan beyne aktarmak ve ışık spektrumunun yeni bölümlerini görebilmek için görme yeteneğini geliştirmek gibi çarpıcı hedefler bulunduğunu belirtti. Ancak, bazı nörobilimciler, bu tür yeteneklerin geliştirilmesinin onlarca yıl alacağını ve bu teknolojinin siber saldırı veya bilgisayar korsanlığı gibi riskler taşıyabileceğini vurguladı. Neuralink, insan deneylerinde kullanılan beyin implantlarına daha gelişmiş işlevsellik eklemeyi ve daha hızlı metin girişi sağlamak amacıyla el yazısını tanıyabilen yeni algoritmalar geliştirmeyi planlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elon Musk ve Neuralink: İnsan Beynine Çip Takma Teknolojisi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin