1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Elif Kekeç’in Zorlu Mücadelesi

Elif Kekeç’in Zorlu Mücadelesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA İstanbul’da 2019 yılında dünyaya gelen Elif Kekeç’e 2 yaşında karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Elif, özel hastanede gerçekleştirilen karaciğer nakli operasyonu ile hayata yeniden tutundu.

Ameliyat sonrasında 25 gün yoğun bakımda kalan Elif, kısa süre sonra kalp rahatsızlığı yaşadı. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi görmeye başlayan Elif, ilaç tedavisi alıyor ve kalp nakli sırasını bekliyor.

“Cehennemi Yaşadık”

Elif’in babaannesi Hatun Kekeç, torununun karaciğer ve ardından kalp yetmezliği ile mücadele ettiğini belirterek, “Karaciğer nakli sonrasında Elif’in kalp çalışma hızının birden düştüğünü söyledi doktorları. Çok şaşırdık, çok üzüldük. Her şey yoluna girecek diye beklerken adeta cehennemi yaşadık. Torunumun kalp oranı yüzde 10’a kadar düşmüştü.”

“Organ Bağışı Konusunda Duyarlılık Bekliyoruz”

Hatun Kekeç, Elif’in kalp nakli için uygun donörün bulunmasını beklediklerini ve organ bağışı konusunda duyarlılık çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Elif ilaç tedavisi alıyor. Kalp nakli için bekliyoruz. Durumu çok kritik. Vatandaşlarımız organ bağışı konusunda duyarlı olsunlar. Elif’im gibi birçok hasta çocuk ve yetişkin organ bekliyor. Organlarımız toprakta çürümesin, umut olsun, yaşam olsun.”

“Türkiye Sesimi Duysun”

Elif Kekeç ise, “Organlarınızı bağışlayın. Ben de koşup oynamak istiyorum. Hastanede kalmak istemiyorum. Parka gitmek, büyümek ve doktor olmak istiyorum. Türkiye, sesimi duysun. Lütfen bağış yapın.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elif Kekeç’in Zorlu Mücadelesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin