1. Haberler
  2. Genel
  3. Elektrikli Araçlarda Yazılım Zorlukları: Citroen e-C3’un Gecikmesi

Elektrikli Araçlarda Yazılım Zorlukları: Citroen e-C3’un Gecikmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli Araçlarda Yazılım Zorlukları

Elektrikli Araçlarda Yazılım Zorlukları

Elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla çok daha karmaşık yazılım sistemlerine sahip olmaları nedeniyle, yazılım geliştirme süreçlerinde çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Bu durum, beklenmedik sorunların ortaya çıkmasına yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda üretim sürelerini de uzatabiliyor. Stellantis, özellikle Avrupa pazarında stratejik bir öneme sahip olan elektrikli araç modeli e-C3’ün üretiminde bazı ciddi zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

TESLİMATLAR YAZ SONUNA ERTELENDİ

Başlangıçta Citroen e-C3’ün teslimatlarının ikinci çeyrekte başlaması planlanmıştı. Ancak, konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, araçların teslimatları muhtemelen yaz sonuna ertelenecek. Bu gecikmenin temel sebebi, son yazılım kontrollerindeki aksaklıklar.

ÖN SİPARİŞLERDE DÜŞÜK TALEP

Citroen e-C3 için şu anda alınan ön siparişlerin sayısının yaklaşık 30 bin adet civarında olduğu belirtiliyor. Bu sayının, modelin piyasaya sürülme tarihine kadar artıp artmayacağı ise merak konusu.

STELLANTIS İÇİN KRİTİK BİR MODEL

Citroen e-C3, Stellantis için oldukça önemli bir model olarak öne çıkıyor. 23 bin 300 euro fiyatı ile grubun diğer elektrikli otomobillerine kıyasla daha erişilebilir bir seçenek sunan e-C3, bu özelliği ile Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara karşı önemli bir avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra, Stellantis’in diğer bir markası olan Peugeot’nun e-3008 modelinin üretiminde de bazı sorunlar yaşandığı ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrikli Araçlarda Yazılım Zorlukları: Citroen e-C3’un Gecikmesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin