1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elektrikli Araç Şarj Üniteleri İçin Yeni Düzenleme

Elektrikli Araç Şarj Üniteleri İçin Yeni Düzenleme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sağlanan bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 il valiliğine bir yazı göndererek elektrikli araç şarj ünitelerinin ruhsat gerektiren bir yapı olarak değerlendirilmediğini belirtti. Bu durum, site yönetimleri ve apartman yöneticileri tarafından zaman zaman dile getirilen, tüm kat maliklerinin 5’te 4 çoğunluk rızasının gerektiği iddialarını da çürütmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektrikli araç sahiplerinin evlerinde araçlarını şarj edememesi gibi önemli bir sorunun varlığına dikkat çekerek, bu belirsizliğe son vermek amacıyla yeni bir açıklama yapmıştır.

ŞARJ ÜNİTESİ KURMAK İÇİN ÇOĞUNLUK OYU YETERLİ

Edinilen bilgilere göre, site ve apartmanlarda elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu için yalnızca çoğunluk oyu yeterli olacaktır. Bu düzenleme, elektrikli araçların yaygınlaşması ve şarj altyapısının geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Elektrikli Araç Şarj Üniteleri İçin Yeni Düzenleme

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrikli Araç Şarj Üniteleri İçin Yeni Düzenleme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin