1. Haberler
  2. Gündem
  3. Düğün Videolarında Terör Propagandası: 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

Düğün Videolarında Terör Propagandası: 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Siirt’in Kurtalan ilçesinde gerçekleşen bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir video, PKK/KCK terör örgütü propagandası içerdiği gerekçesiyle büyük tepki topladı. Videoda, terör örgütüne ait şarkılar eşliğinde halay çeken kişilerin görüntüleri yer alıyordu. Bu durum üzerine, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Temmuz tarihinde bir operasyon düzenleyerek videoda yer alan 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, 27 Temmuz’da adliyeye sevk edildi. Adli süreç sonucunda A.T. (17), S.T. (17), E.T. (19) ve T.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”

Tutuklu sanıklar, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmayı, Siirt ve Batman Barosu ile İnsan Hakları Derneği’nin her iki ildeki şubeleri, ayrıca DEM Parti Siirt ve Batman il yönetimi de izledi. Sanıklar, duruşmaya bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Duruşma esnasında sanıkların, yaptıkları eylemin suç teşkil ettiğini bilmediklerini ifade ettikleri öğrenildi.

DURUŞMA 26 KASIM’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanmalarına ve yurt dışı çıkış yasağı konulmasına karar vererek tahliyelerine hükmetti. Duruşmanın bir sonraki oturumu, 26 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

Düğün Videolarında Terör Propagandası: 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düğün Videolarında Terör Propagandası: 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin