1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Düğün Sezonunda Sahte Altın Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri

Düğün Sezonunda Sahte Altın Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düğün Sezonunda Sahte Altın Tehlikesi

Düğün Sezonunda Sahte Altın Tehlikesi

Düğün sezonu hızla devam ederken, evlenecek çiftlerin en büyük korkularından biri de “sahte altınlar” konusu. Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için bazı önemli tavsiyelerde bulundu. Altının özelliklerini bilmek, yeni evlenecek çiftler için adeta hayati bir öneme sahip.

Düğün Sezonunda Sahte Altın Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri

“Sahte Altının Ağırlığı Hafif”

Sarraf Ahmet Güney, sahte ve gerçek bilezikleri ayırt etmenin yollarını şöyle özetliyor: “Elimizde iki adet bilezik var; bunlardan biri sahte, diğeri ise gerçek altın. Bu bilezikleri elimize aldığımızda, özgül ağırlıklarını hissedebiliyoruz. Sahte altın, görünümüne oranla daha hafif bir hissiyat veriyor. Eğer sahte bileziğimize 2 birim ve 4 birim baskı uygularsak, yumuşama olmuyor. Oysa gerçek altın bileziğimiz, mukavemet esnasında yumuşama gösteriyor. Sahte altın, içerisine katılan alaşımlarla sertleşiyor fakat bu durum gerçeği yansıtmıyor.”

“Bilindik Yerlerden Alışveriş Yapın”

Sahte altının görünümüne oranla daha hafif olduğu konusunda uyarıda bulunan sarraf Güney, altın alımında bilindik ve güvenilir iş yerlerinden alışveriş yapmanın önemini vurguluyor: “Yaz aylarındayız ve günümüzde düğünlerin sayısı oldukça artmış durumda. Düğünlerde insanlar dostlarına takılar sunuyorlar ve bu dönemde evlenecek çiftler ile vatandaşlarımız kalpazanların hedefi oluyorlar. Vatandaşlarımızın kalpazanlar yüzünden mağdur olmaması için, sahte altını gerçek altından ayırt edebilecek özellikler hakkında bilgi vermek istiyorum. Aldığınız altın bileziğin elinize aldığınızda hafif bir ağırlık hissedecektir. Ancak gerçek altın, elinize aldığınızda daha dolgun ve güçlü bir ağırlık hissi verecektir. Kalpazanların mağduriyet yaşatmaması için önerimiz, genellikle güvenilir, sürekli alışveriş yaptığınız sarrafları tercih etmektir. Bu şekilde mücevherat ürünlerini satın almak sizin için daha faydalı olacaktır.”

Düğün sonrası yeni evli çiftlerin sahte altın veya düşük ayarlı altınla karşılaşarak hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Güney, tedarikçi firmaların da denetlenmesinin önemine dikkat çekiyor: “Takılarınızı taktığınızda üzerinize isminizi yazdırmanız, olası aksiliklerde kuyumcunuza ulaşarak mağduriyetinizin giderilmesine yardımcı olabilir. Düğünlerde insanlar heyecanla takıları alıyor, avuçları altınla doluyor. Ancak kuyumcuya gelip nakde çevirmek istediklerinde, altının sahte olduğunu veya düşük ayarlı olduğunu öğreniyorlar. Bu durumda insanlar, sahte altın yüzünden hayal kırıklığına uğruyor. Bu hayal kırıklığını gidermek için doğru adımlar atmak şart. Her şeyin başında önlemler alarak ilerlemek gerekiyor. Biz de bu süreçte elimizden geldiğince tedarikçi firmalarımızı denetliyoruz. Amacımız, bu süreci doğru yönetip misafirlerimize faydalı olmaktır. Eğer vatandaşlarımız mağdur olursa, bu durum bizi çok mahcup eder. Bu mahcubiyeti yaşamamak için kendimizi garanti altına alarak müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düğün Sezonunda Sahte Altın Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin