1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dudakların sağlık hakkında anlatmaya çalıştığı 8 şey

Dudakların sağlık hakkında anlatmaya çalıştığı 8 şey

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PEMBENAR ÖZEL

1-Dudaklardaki uçuklar

Dudakta ortaya çıkan uçuklar, ağrılı veya rahatsız edici olabilir. Çoğu zaman zararsız olan bu şişlikler, herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan da kaybolabilir. Dudağınıza yaptırdığınız estetiksel girişimler ve bazı yiyeceklere karşı vücudun verdiği tepki sonucu da ortaya çıkabilirler. Ancak nedeni çoğunlukla herpes gibi viral bir enfeksiyondur.

2-Ağız köşesinde çatlaklar

Tükürüğün ağzınızın kenarlarına değmesi çatlaklar yaratabilir. Kuruyan dudaklarınızı sık sık yaladığınızda ortaya çıkan nem, aslında enfeksiyonlar için mükemmel bir ortam yaratabilir. Eğer bu durum çok sık meydana gelirse lütfen doktora gitmekten çekinmeyin.

3-Kuru ve çatlamış dudaklar

Dudaklarınızdaki kuruluk, vücudunuzdaki nem eksikliğini gösterebilir. Bu durum hava veya stres nedeniyle de olabilir. O nedenle daha fazla su için ve nemlendirici kremler kullanın. Ayrıca çatlamış dudakların nedeni yaşadığınız bir alerji de olabilir. Eğer kaşıntı gibi başka belirtiler de hissediyorsanız mutlaka bir uzmana görünün.

4-Dudak çevresindeki kırmızı halka

Ağız çevresindeki kırmızı halkanın en yaygın nedenlerinden biri de ‘yalama dermatiti’dir. Dudakların tekrar tekrar yalanması, dudakların çevresindeki deride var olan doğal yağları kurutur ve ortaya kırmızı, kaşıntılı bir görüntü çıkar. Basit nemlendiricilerle bu alışkanlıktan kurtulabilirsiniz.

5-Üst dudaktaki kırışıklıklar

Üst dudağınızda çok sayıda kırışıklık fark etmeye başladıysanız bunun sebebi hem fiziksel hem de duygusal nedenler olabilir. Çok yoğun pipet kullanmak veya strese bağlı çok fazla sigara içmek gibi kötü alışkanlıklarınıza son verin.

6-Dudaklarda renk değişikliği

Mavi dudaklar, kandaki zayıf oksijen dolaşımını işaret ediyor olabilir. Parmaklarınızda ve ayak parmaklarınızda aynı görüntülere sahip olabilirsiniz. Beyaz veya soluk dudaklar da aslında tıbbi müdahale gerektiren anemiyi yani kansız olduğunuzu gösterebilir. Kan şekeri düşüklüğü, dolaşım problemleri veya vitamin eksikliği de buna yol açabilir.

7-Şişmiş dudaklar

Şişme, alerjik reaksiyonun bir işareti olabilir. Belirli kozmetik ürünleri kullandığınızda dudaklarınızın büyüdüğünü fark ettiyseniz onlardan bir an önce kurtulun. Dudaklarınız kısa bir süre içinde büyüdüyse sağlık görevlilerinden yardım isteyin.

8-Dudaklarda siyah lekeler

Dudaklardaki siyah lekelerin çeşitli nedenleri olabilir ve bunları görmezden gelmemelisiniz. Hiperpigmentasyon, kahverengimsi lekelere neden olabilecek yaygın bir durumdur. Sadece dudaklarınızda değil, yanaklarınızda, burnunuzda ve alnınızda da fark edebilirsiniz. Güneş de bu lekelerin bir sebebi olabilir. Aynı zamanda bu durum vücudunuzun yediklerinizden olması gerekenden daha fazla demir emmesine bağlı olarak da gelişebilir. Bu nedenle siz siz olun mutlaka doktora görünün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dudakların sağlık hakkında anlatmaya çalıştığı 8 şey
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin