1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolandırıcılara Dikkat: Sahte SGK SMS’leri Hakkında Uyarı

Dolandırıcılara Dikkat: Sahte SGK SMS’leri Hakkında Uyarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılık Yöntemlerine Dikkat!

Dolandırıcılık Yöntemlerine Dikkat!

Son dönemde dolandırıcılar, vatandaşları kandırmak için yeni bir yöntem geliştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geliyormuş gibi görünen sahte SMS’ler aracılığıyla, bireylerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını ödemeleri için kendilerine verdikleri IBAN numarasına para yatırmaları isteniyor. SGK, bu konuda uyarıda bulunarak, bu tür mesajların kendilerinden kaynaklanmadığını ve kesinlikle IBAN göndermediklerini vurguladı.

VATANDAŞLARA “BORCUNU ÖDE” DİYE SAHTE SMS’LER GÖNDERİLİYOR

Açıklamada, son günlerde birçok vatandaşın, “Genel Sağlık Sigortası prim borcunun bulunduğu ve iletilen IBAN’a para yatırılarak bu borcun ödenebileceğine” dair sahte SMS’ler aldığına dair şikayetlerde bulunduğu belirtildi.

GSS PRİM BORCUNUN YASAL OLARAK ÖDENECEĞİ ADRESLER

GSS prim borcu olan bireylerin, bu borçlarını yalnızca SGK ile anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı ve mobil bankacılık kanalları üzerinden veya e-Devlet aracılığıyla, yalnızca T.C. kimlik numaraları ile ödeyebileceği ifade edildi. Bu nedenle, herhangi bir IBAN numarasına kesinlikle para yatırmamaları gerektiği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

SGK, GÖNDERDİĞİ TEBLİGAT VE SMS’LERDE IBAN BİLGİSİ VERİYOR MU?

SGK, vatandaşlara gönderdiği bilgilendirme tebligatları ve SMS’lerde kesinlikle herhangi bir IBAN numarasına yer vermediğinin altını çizerek, şunları belirtti: “Vatandaşlarımızın, kendilerine gelen Genel Sağlık Sigortası borcuyla ilgili mesajlarda yer alan IBAN numarasına itibar etmemeleri büyük önem taşımaktadır.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolandırıcılara Dikkat: Sahte SGK SMS’leri Hakkında Uyarı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin