1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Doğu Karadeniz’de Bal İhracatı 1,4 Milyon Dolar Kazanç Sağladı

Doğu Karadeniz’de Bal İhracatı 1,4 Milyon Dolar Kazanç Sağladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Karadeniz’de Bal İhracatı Gelişiyor

Doğu Karadeniz, zengin doğal kaynaklarıyla birlikte önemli bal ihracat potansiyeline sahip bir bölge olarak öne çıkıyor. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden bu yılın ilk yedi ayında toplam 335 ton bal ihraç edildiğini duyurdu. Türk balının dünya pazarlarında kendine özgü kalitesiyle tanınmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kalyoncu, önümüzdeki süreçte bal ihracatının daha da yükseklere ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

“İhracattan 1,4 Milyon Dolar Kazanç Sağlandı”

Kalyoncu, gerçekleştirdikleri ihracattan 1 milyon 411 bin 504 dolar kazanıldığını belirtti. İhracat yapılan ülkeler arasında en yüksek paya sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, 665 bin 390 dolarlık alımla ilk sırada yer alıyor. Bunu, 376 bin 367 dolarla Almanya ve 154 bin 53 dolarla Suudi Arabistan takip ediyor. Ayrıca, bu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Katar, Umman, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika ve Birleşik Krallık gibi ülkelere de bal satışı gerçekleştirildi.

“Coğrafi Ürünlerin Bal İhracatı Artacak”

Bal ihracatına yönelik beklentilerin her zaman yüksek olduğunu belirten Kalyoncu, coğrafi işaretli ve markalı ürünlerle ihracatın daha da artırılabileceğine inandıklarını ifade etti. Bu bağlamda, bu yöndeki çalışmalara büyük önem verdiklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğu Karadeniz’de Bal İhracatı 1,4 Milyon Dolar Kazanç Sağladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin