1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Soruşturma ve Tutuklamalar

Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Soruşturma ve Tutuklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Soruşturma Devam Ediyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda gözaltına alınan Tavşantepe Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası olan S.G, jandarmadaki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta yapılan ifade işlemlerinin ardından zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 TV’de gerçekleştirdiği bir yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Narin Güran’ın amcasının tutuklanmasına ilişkin olarak, “Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbir niteliğindedir. Soruşturma devam ediyor.” dedi.

Mor Çizgiler Tespit Edilemedi

Bakan Tunç, kayıp Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturmaya dair şu bilgileri paylaştı: “Öncelikle Narin kızımızın sağ salim bulunmasını temenni ediyoruz. Bir yandan adli soruşturma titizlikle yürütülüyor. Bu hassas konuda daha dikkatli bir çalışma yapılabilmesi için yayın yasağı da alındı. Tutuklama, sadece öldürme şüphesinin yanı sıra kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma şüphesiyle de alakalı. Adli tıp ve diğer çalışmalar sürüyor. Abisinin vücudundaki izlerle ilgili bir test yapılmıştı; ancak bu morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Birinin kendisine ait olduğu, diğerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.”

21 Ağustos’ta Kayboldu

Narin Güran, 21 Ağustos’ta Kur’an kursuna gitmek üzere evinden ayrıldı. Dönüşte evlerine gelmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramalar yaptı. Köylülerle yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamayınca, Narin’in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi. Bu gelişmenin ardından, bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ile Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

12 Bin 565 Araç Arandı

Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda detaylı arama yapıldı. Şu ana kadar toplamda 12 bin 565 araç kontrol edildi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32 bin 952 kişi sorgulandı. Ayrıca, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama çalışmaları gerçekleştirildi.

Son Görüntüleri Evine Dönüşü Sırasında

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 21 Ağustos’ta saat 15.15’te, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak evine doğru yola çıktığı tespit edildi. Arama çalışmalarında, 22 Ağustos’ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos’ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran’a ait olmadığı belirlendi.

Amcası Gözaltına Alındı

Soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, Narin’in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı S.G. de gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından S.G., zırhlı araçla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İki Suçtan Tutuklandı

Gözaltına alınan amcası S.G., ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Soruşturma ve Tutuklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin