1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Arama Çalışmaları

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Arama Çalışmaları

21 Ağustos 2023 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, bir Kuran Kursu’na giden 8 yaşındaki Narin Güran, evine dönmedi. Narin’in kaybolmasının hemen ardından ailesi durumu yetkililere bildirdi ve bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ancak, 15 gündür kayıp olan Narin’den henüz herhangi bir iz bulunamadı.

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Arama çalışmaları boyunca, olay günü bölgeden geçen 150 araç sorgulandı ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Bu çabaların yanı sıra, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla bir alanda detaylı arama yapıldı. Ekipler, havadan da destek alarak bölgeyi taramaya devam ediyor.

Elbise ve Bez Parçaları Delil Olarak Alındı

Bölgeye gelen komandolar, mısır tarlaları ve arazide gerçekleştirdikleri çalışmalar sırasında buldukları elbise ve bez parçalarını delil olarak toplayarak, incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderdiler.

Arama Çalışmaları Mezarlıklara Dönüştü

Günümüzde Narin’i bulmak için yaşadığı mahalledeki mezarlıklarda yer altı görüntüleme cihazlarıyla arama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, mahalleye giriş çıkış yapan araçlarda da arama yapılarak kayıt altına alınıyor. Mezarlıklardaki aramaları, soruşturma kapsamındaki savcının da takip ettiği bildirildi.

Narin’in Kaybolması ve Süreç

21 Ağustos’ta öğleden sonra, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde Kuran kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışında evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama başlattı. Köylülerle yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, Narin’in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Bunun üzerine Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait su altı arama ekipleriyle ilçe belediyelerinden arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ağabeyi olan 18 yaşındaki E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Amcanın Tutukluluğuna İtiraz Edilecek

Soruşturma devam ederken, Narin’in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan S.G. de gözaltına alındı. S.G.’nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği ifade edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından S.G., zırhlı araçla adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. İddiaları reddeden S.G.’nin tutukluluğuna avukatı aracılığıyla itiraz edileceği belirtildi.

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin