1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilruba Y.’nin Sokak Röportajı ve Gözaltı Süreci Üzerine Yorumlar

Dilruba Y.’nin Sokak Röportajı ve Gözaltı Süreci Üzerine Yorumlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilruba Y.’nin Sokak Röportajı ve Gözaltı Süreci

Dilruba Y.'nin Sokak Röportajı ve Gözaltı Süreci

Bir sokak röportajında, Dilruba isimli bir şahıs, Adalet Bakanlığı ve AK Parti’yi hedef alarak bazı iddialarda bulundu. Bu röportajda dile getirdiği sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Ardından, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Açıklamaları

Yaşanan bu olay, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soruldu. AK Parti’nin kuruluşu vesilesiyle CNN Türk yayınında konuşan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

“Bu tabii yargı kararları. Hatalı olma sonucunda düzeltme mekanizmaları mevcuttur. Yargı, zaman zaman farklı kararlar alabiliyor. Sosyal medyayı kullanan vatandaşlarımız ya da sokak röportajlarında yapılan açıklamalar, düşünce özgürlüğü açısından çok önemli. Ancak, bu tür konuşmalar başkalarının hak ve özgürlüğünü ihlal edecek şekilde gerçekleşiyorsa, ceza kanunlarında bunun yaptırımları bulunmaktadır.”

Instagram ve Çocukların Güvenliği Üzerine Yorumlar

Instagram ve Çocukların Güvenliği Üzerine Yorumlar

Tunç, Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu: “Bunun sebepleri var. Katalog suçlarla ilgili görüşmeler yapıldı ve bu sorun aşılarak Instagram yeniden açıldı. Bizim çocuklarımız çok önemli. Roblox’un kapatılmasıyla ilgili bazı siyasetçilerin şikayetleri oldu. Burada çocuklarımızı mı düşüneceğiz yoksa bir şirketi mi koruyacağız? Devlet bu konuda gerekli tedbirleri almalıdır. Sosyal medyada suç işlenmesini önleyecek önlemlerin de alınması elzemdir.”

Sokak Röportajlarına Yönelik Düzenlemeler

Tunç, sokak röportajlarına yasaklama getirilmediğini vurgulayarak, “Basın yoluyla hakaret de suçtur, yüz yüze yapılan hakaret de suçtur. Düşünce özgürlüğünü biz geçmiş yıllarda yaptığımız değişikliklerle genişlettik. Eleştiri içeren açıklamaların suç olmayacağı düzenlemeler de hayata geçirildi. Ancak, bu özgürlüğün bir sınırı vardır. Eğer bir kişi halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşuyorsa, elbette yargı devreye girer. Bunun suç olup olmadığını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır.” şeklinde konuştu.

Dilruba Y.’nin Röportajda Dile Getirdikleri

Dilruba Y., Instagram’ın erişime engellenmesiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Parlamenter sistemden çıkıp, büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni tek bir kişiye verirsek, o da bu ülkeyi babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutayım, beni ilgilendirmiyor. ‘Kapattım oldu’ yaklaşımıyla hareket edilemez. Bir gecede yasa çıkartıp, hayvanların ölmesini istiyor, Allah’ın adıyla hayvanları katletmeye yönelik yasalar çıkarıyor. Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor. Bir gecede Instagram’ı kapatıyor. Bu yaptığı bir darbedir. Sosyal medyayı kapatması, bir darbedir. Hayvan katliamıyla ilgili yasa çıkarması, darbedir.”

Destekleyenlere yönelik de şunları eklemişti: “Geri zekâlısınız. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekâlısınız. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilruba Y.’nin Sokak Röportajı ve Gözaltı Süreci Üzerine Yorumlar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin