1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilan ve Engin Polat Hakkında Dava Gelişmeleri ve Savcılığın Mütalaası

Dilan ve Engin Polat Hakkında Dava Gelişmeleri ve Savcılığın Mütalaası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilan ve Engin Polat Hakkında Dava Gelişmeleri

Dilan ve Engin Polat Hakkında Dava Gelişmeleri

Haber Merkezi, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından dolayı haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık hakkında dava süreci devam etmektedir. Kasım ayından bu yana cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat ile ilgili olarak dikkat çekici bir gelişme yaşanmıştır.

Savcılığın Mütalaası Ortaya Çıktı

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz’un tutukluluk incelemesine yaptığı itiraz, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol talebine rağmen Dilan Polat’ın tüm suçlardan tahliyesine karar vermiştir. Tahliye sürecinin ardından Dilan Polat ile ilgili savcılığın mütalaası da kamuoyuna yansımıştır.

Suç İsnat Edilmemesi, Tedavi Altına Alınması Görüşü ve Tutuklu Geçirdiği Süre

Savcılığın mütalaasında, Dilan Polat ile ilgili olarak şu hususlar belirtilmiştir:

  • MASAK raporunda Dilan Polat’a suç isnat edilmemesi gerektiği vurgulanmıştır.
  • Adli Tıp’tan gelen raporda, yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınmasının uygun olacağı belirtilmiştir.
  • Tutukluluk süresi ve mevcut delillerin durumu bir arada değerlendirildiğinde, Dilan Polat’ın tahliyesi yönünde görüş bildirilmiştir.

İşte Savcılığın Mütalaası

Savcılığın Dilan Polat hakkında verdiği mütalaada, “Esas sayılı dosyası kapsamında tutuklu bulunan şahıslar hakkında CMK’nın 108. maddesi uyarınca tutukluluk durumunun devam edip etmeyeceği konusunda mütalaa talep edilmiştir. Dosya kapsamında tutuklu bulunan sanıklardan Dilan Polat ile ilgili olarak MASAK raporunda, Dilan Polat’ın soruşturmaya konu şirketler grubuna dahil kişi/firmaların şahsi finansal işlemleri ile şirketlerin ticari faaliyetlerinin sevk ve idaresinde karar mercii olmadığı, ulaşılan deliller doğrultusunda suç unsuru olabilecek herhangi bir eyleminin tespit edilemediği belirtilmiştir.” diye açıklama yapılmıştır.

Ayrıca, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, “sanığın TCK’nın 57. Maddesinde belirtilen yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınmasının uygun olacağı” ifade edilmiştir. Sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, toplanan delillerin mevcut durumu birlikte değerlendirildiğinde, adli kontrol tedbirlerinin uygulanması suretiyle tahliyesine karar verilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Yurt Dışı Çıkış Yasağı Konuldu

Savcılığın mütalaasında, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Dilan Polat hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğu öğrenilmiştir. Mütalaanın devamında şu ifadelere yer verilmiştir:

  • Sanık Dilan Polat’ın üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçlar için kanunda öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırları, mevcut deliller ve MASAK raporunun içeriği dikkate alınarak, tutukluktan elde edilecek faydanın adli kontrol hükümleri ile sağlanabileceği ifade edilmiştir.
  • Bu sebeplerle, sanığın ayrı ayrı tahliyesine karar verilmesi talep edilmiştir.

Sonuç olarak, Dilan Polat hakkında yurt dışına çıkamamak üzere adli kontrol tedbiri uygulanmasına, bu tedbirlere uymaması durumunda tutuklanabileceği ihtar edilmiştir. Ayrıca, kararın gereği için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılması talep edilmiştir.

Dilan ve Engin Polat Hakkında Dava Gelişmeleri ve Savcılığın Mütalaası

Dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda, mütalaaya kısmen uygun olarak karar verilmiştir. Bu süreçte adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının önemi vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilan ve Engin Polat Hakkında Dava Gelişmeleri ve Savcılığın Mütalaası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin