1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilan Polat Tahliye Edildi: MASAK Raporu ve Sağlık Durumu Hakkında Açıklamalar

Dilan Polat Tahliye Edildi: MASAK Raporu ve Sağlık Durumu Hakkında Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilan Polat Tahliye Edildi

Dilan Polat Tahliye Edildi

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle tutuklu bulunan Dilan Polat, MASAK raporunun ardından dün serbest bırakıldı. Hazırlanan MASAK raporunda, Polat’ın “reklam yüzü” olarak görev yaptığı ve ticari faaliyetlerde bulunmadığı belirlendi. Tahliye süreci hakkında Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, önemli açıklamalarda bulundu.

“Savcılık Mütalaası Tahliyeye Yönelikti”

Tahliye süreci hakkında bilgi veren Horoz, “9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen olağan tutukluluk incelemesinde, tutukluluğun devamına karar verilmişti. Ancak bu aşamada savcılığın mütalaası tahliyeye yönelikti. Bu doğrultuda itirazımızı bir üst mahkemeye yaptık ve buna binaen tahliye kararı alındı.” şeklinde konuştu.

“İtirazın Değerlendirme Süreci Uzun Sürdü”

Yaptıkları itirazın olumlu bir sonuç doğuracağını beklediklerini belirten Horoz, “Bu durumu bekliyorduk; zira bir haftadır dosyamız incelemedeydi. İtiraz değerlendirmesi henüz yapılmamıştı. Bugün öğleden önce nihai kararımız geldi. İtirazımızın değerlendirme süreci biraz uzadı, bu nedenle nasıl bir sonuç çıkacağı konusunda net bir değerlendirme yapamıyorlardı. Ancak ben itirazın tahliyeye yönelik bir sonuçla neticeleneceğini düşünmüştüm.” dedi.

Dilan Polat Tahliye Edildi: MASAK Raporu ve Sağlık Durumu Hakkında Açıklamalar

“Psikolojik Sorunları Var”

Dilan Polat’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Horoz, “Dilan, ailesiyle yaptığı görüşme sırasında bayıldığını onayladı. Ben kendisini sık sık ziyaret ediyorum; sağlık problemleri ve psikolojik sorunları elbette mevcuttu. İçerideki şartlar malum, elbette ki sağlığı iyi değildi. Şimdi çocuklarına kavuştular; ailesiyle birlikte, çocuklarıyla birlikte çok mutlu.” ifadelerini kullandı.

Tahliye şartları hakkında da bilgi veren Horoz, “Polat için imza zorunluluğu yok. Sadece yurtdışı yasağı ve adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere tahliye edildi.” dedi. Ayrıca, dosyadaki tüm sanıkların 4 Eylül’de mahkeme huzuruna çıkarak ifadelerini vereceklerini de belirtti.

“Şu Anda Mevcut Sevincini Yaşıyor”

Dilan Polat’ın güncel durumu hakkında konuşan Horoz, “Tahliye ile ilgili sevinçimizi yaşıyoruz. Geç saatlerde Engin Polat’ın yanından geldim ve ona bu bilgiyi ilettim. Şu an mevcut sevincini yaşıyor; çocuklarına sarılmış ve ailesiyle aylardır ayrı kaldıkları süreyi telafi etmeye çalışıyor.” şeklinde ifade etti. Engin Polat ile yaptığı görüşmeye de değinen Horoz, “Elbette ki çok mutlu; eşinin ve çocuklarının yanında olması onu oldukça sevindirdi.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilan Polat Tahliye Edildi: MASAK Raporu ve Sağlık Durumu Hakkında Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin