1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilan Polat Davasında Serbest Bırakılma ve Yargı Süreci

Dilan Polat Davasında Serbest Bırakılma ve Yargı Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilan Polat Davasında Gelişmeler

Türkiye’nin gündeminde uzun süredir yer alan Dilan Polat davasında, 18 Ağustos’ta beklenen karar nihayet açıklandı. “Kara para aklama ve vergi kaçırma” suçlamalarıyla 9,5 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat, MASAK raporunun ardından serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanmasına devam edilecek olan Polat, suçlamalarla ilgili tartışmaların odağında kalmaya devam ediyor.

Bu süreçte, Polat’ın katıldığı CNNTürk’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Polat’ın avukatı olan Tunç, davanın seyrine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

“Değerlendirme Yargıda”

Tunç, dosyanın kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde ilerlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Savcılarımız bu soruşturmayı son derece titizlikle yürüttüler. MASAK raporları çerçevesinde mahkemenin verdiği bir karar var. Ancak dosyanın içeriği hakkında bilgi sahibi olmadan, neden serbest kaldı ya da neden tutuklandı gibi sorular sormak doğru değil. Bu durumu değerlendirecek olan bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bırakalım yargı kendi mecrasında işlesin ve Türk yargısına güvenelim. Dosya zaten kamuoyuna açık, isteyen herkes ulaşabilir.”

“Hukuk Devletinde Tarafsız Yargı Şart”

Tunç, sözlerine devam ederek adaletin önemine vurgu yaptı: “Adalet mülkün temeli diyoruz. Adaletin tecellisi için hukuk devleti şarttır. Yargı bağımsız olmazsa, hukuk devletinden bahsedemeyiz. Biz, hukuk devletini güçlendirmek adına önemli reformlar gerçekleştirdik. Anayasamızdaki vesayetçi ruhu ortadan kaldırmaya yönelik büyük adımlar attık. Yargı alanında son 22 yılı büyük reformlarla geçirdik. Ülkemizde kılık kıyafet özgürlüğü yoktu. Bu gibi konularda da önemli gelişmeler yaşandı.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilan Polat Davasında Serbest Bırakılma ve Yargı Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin