‘Dijital Verimlilik Kütüphanesi’ hayata geçirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlığın Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Dijital Verimlilik Kütüphanesi, “verimlilikkutuphanesi.sanayi.gov.tr” adresi üzerinden erişime açıldı.

Verimlilikle ilgili farkındalığı artırmanın amaçlandığı dijital kütüphanede, süresiz yayınların yanı sıra Bakanlığın ilgili yayınları da ücretsiz olarak sunuldu.

Dijital platformda “Süresiz Yayınlar” başlığı altında, 1963 yılından bu yana basılan, verimlilik konulu 700’ü aşkın kitap ve yayın yer alıyor. Bu yayınlar, kitaplar, çeviriler, kongre, konferans ve sempozyum kitapları, araştırma ve inceleme sonuçları, sektör raporları ve kılavuzlar gibi birçok türde eseri kapsıyor.

Bakanlığın aylık yayımladığı “Anahtar” ile üç ayda bir yayımladığı “Verimlilik” dergileri de dijital kütüphanede erişime açılan kaynaklar arasında bulunuyor.

Etki Analizi çalışmalarına erişilebiliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının merkez birimleriyle bağlı, ilgili ve koordinasyonundan sorumlu olduğu kuruluşlar tarafından verilen teşvik, yatırım ve desteklerin ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri, Etki Analizi çalışmalarında değerlendiriliyor.

Böylelikle hem kullanılan kamu kaynaklarının hesap verebilirlik mekanizmasının güçlendirilmesi hem de programların gözden geçirilerek geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamdaki çalışmaların özet raporları da “Dijital Verimlilik Kütüphanesi”nde yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Dijital Verimlilik Kütüphanesi’ hayata geçirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin