1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA’nın Gündeme Taşıdığı Çocuk Yaşta Evlilik Davası Yargı Sürecinde

DHA’nın Gündeme Taşıdığı Çocuk Yaşta Evlilik Davası Yargı Sürecinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA’nın ortaya çıkardığı ve Türkiye gündemine bomba gibi düşen küçük yaşta çocuğun evliliği davası hala yargı sürecinde devam ediyor. Olay, Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin sadece 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekim 2022’de gün yüzüne çıkarıldı.

Kadir İstekli, 6 yaşındaki H.K.G.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Aynı davadan baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel de “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kadir İstekli’ye 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

Kadir İstekli'ye 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Kadir İstekli’ye 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel’e 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak verilen kararın temyiz edilmesi sonrasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

DHA'nın Gündeme Taşıdığı Çocuk Yaşta Evlilik Davası Yargı Sürecinde

Daire, Kadir İstekli hakkında ayrı ayrı 2 suçtan hüküm verilmesi gerektiğini belirtirken, baba ve anne hakkında da cezaların artırılması gerektiğini vurguladı. Bu kararın ardından dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi.

Yeniden Görülen Davada Talep 52 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Yeniden Görülen Davada Talep 52 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yeniden dava sürecinde Cumhuriyet Savcısı, Kadir İstekli hakkında “Zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı” ve “Zincirleme şekilde eşe karşı cinsel saldırı” suçlarından toplamda 52 yıl 6 ay hapis cezası talep etti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel’in ise “Zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı” suçundan 47 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Duruşma süreci devam ederken, son duruşmada sanık avukatlarının mazereti nedeniyle karar açıklanamadı. Duruşma, 23 Eylül tarihine ertelendi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DHA’nın Gündeme Taşıdığı Çocuk Yaşta Evlilik Davası Yargı Sürecinde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin