1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri’ni Unutmadı

DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri’ni Unutmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA’nın haberine göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıp dualar etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi de şehitlik içerisinde stant açarak hizmet verdi.

DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri'ni Unutmadı

Şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar, Şehitliği ziyaret ederek dualarını iletti. Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden ziyaretçiler, şehit aileleri ve gazilere de taziyelerini iletti.

DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri'ni Unutmadı

“Her Şey Vatan İçin”

15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanan ve gazi olan Sabahattin Çelik, “Birçok insan şehit oldu orada. 17 insanımızı toprağa gömdük, 254 insanımız benim gibi gazi olma onuruna erdi. Biz hiçbir şekilde sokağa çıktığımıza pişman değiliz. Yani vatanın bütünü ve beraberliği için Türkiye Cumhuriyeti’nde canını verecek yiğitlerle dolu bu topraklar” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu bölgesinde şehit olan Enver Yorulmaz’ın babası Yusuf Yorulmaz da duygularını şu şekilde dile getirdi: “Ben de tek oğlumu kaybettim Güneydoğu’da çatışmada. Her zaman burayı ziyarete gelirim, hem oğluma hem buraya gelirim. Bunlar da bizim çocuklarımız, hepsi vatan içi şehit oldular. Allah o günleri tekrar kimseye yaşatmasın. Allah devletimizi, askerimizi, polisimizi korusun. Herşey vatan için. Allah 15 Temmuz’u kimseye yaşatmasın, o gece unutulmaz zaten. O gece hepimiz sokaklara döküldük, vatan için seve seve biz de canımızı verirdik zaten.”

“Arkadaşım Kucağımda Şehit Oldu”

DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri'ni Unutmadı

Şehitliğin kapısı önünde saygı nöbeti tutan 15 Temmuz Gazisi Abdullah Ergül ise şunları söyledi: “Bugün 24 saat burada saygı nöbeti tutacağım diye geldim, burada sancağımı tutuyorum. Vatan savunmasında beraber yaralandığım bir arkadaşım var, kucağımda şehit oldu. Buraya onu her zaman ziyarete geliyorum. 15 Temmuz FETÖ hain darbe ve işgal girişimi gecesi tabi biz de herkes gibi, her vatansever gibi vatanımızı savunurken yara aldık, vurulduk. Üstünden 8 yıl geçti ama yarası kesinlikle eskimedi tam aksine gün geçtikçe yarası daha da acı veriyor.”

DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri'ni Unutmadı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri'ni Unutmadı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DHA: Türk Milleti 15 Temmuz Şehitleri’ni Unutmadı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin